Ανασφάλιστα οχήματα 2024 – Πρόστιμα: Έρχονται αλλαγές σε ΚΤΕΟ και Τέλη Κυκλοφορίας

Ανασφάλιστα οχήματα 2024 – Πρόστιμα: Έρχονται αλλαγές σε ΚΤΕΟ και Τέλη Κυκλοφορίας

Ανασφάλιστα οχήματα 2024 – πρόστιμα: Οι αλλαγές που προβλέπονται

Μπλόκο σε οχήματα που είναι ανασφάλιστα και σε αυτά που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το 2024. Οι προβλεπόμενοι ελέγχοι φέρνουν αυστηρά πρόστιμα από 150 έως 500 ευρώ, μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Το σχέδιο προβλέπει ακόμη την ενεργοποίηση νέου αυτόματου μηχανισμού για εντοπισμό ανασφάλιστων ή μη ελεγχόμενων από ΚΤΕΟ οχημάτων, καθώς και κλιμακωτών προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας.

dromos me autokinita

Ανασφάλιστα οχήματα

Στα σχέδια ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται η εφαρμογή αυτόματου συστήματος εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων μέσω μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα ελέγχει και θα εντοπίζει ανασφάλιστα οχήματα, επιβάλλοντας πρόστιμο έως 250 ευρώ. Αν δεν ασφαλίσουν το όχημά τους μετά την παράβαση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ, μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

autokinita1

Έλεγχοι ΚΤΕΟ

Με ανάλογο τρόπο, ένα νέο σύστημα εντοπισμού θα εφαρμόζεται για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Οι κάτοχοι αυτών των οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ σε περίπτωση παράβασης που διαπιστωθεί με έλεγχο της Τροχαίας, το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας

Οι αλλαγές που προβλέπονται περιλαμβάνουν επιβολή κλιμακωτού προστίμου βάσει του χρόνου καθυστέρησης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Στόχος είναι να τεθεί ενέργεια μέχρι το 2025. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς, το πρόστιμο είναι το διπλάσιο της αξίας των τελών κυκλοφορίας και αυξάνεται ανά ημέρα καθυστέρησης.

autokinita 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ