“Αν ένας άνθρωπος περπατούσε στο δρόμο και έπεφτε από εξάντληση, θα τον πατούσαμε και θα τον σκοτώναμε;”

“Αν ένας άνθρωπος περπατούσε στο δρόμο και έπεφτε από εξάντληση, θα τον πατούσαμε και θα τον σκοτώναμε;”

Η μητέρα ενός μωρού στον Βόλο, το οποίο έχασε τη ζωή του όταν ο οδηγός μιας μηχανής παρέσυρε τον παππού που το κρατούσε στην αγκαλιά του στον δρόμο, εξεφράζει τη θλίψη της στα μέσα ενημέρωσης. Από το ατύχημα, το μωρό έπεσε μέσα στον δρόμο και χάθηκε άμεσα. Η μητέρα μίλησε για τα γεγονότα και έκανε την εξής παρατήρηση: “Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και κατέρρεε εξαντλημένος στον δρόμο, θα τον πατούσαμε και θα τον σκοτώναμε; Παίρνουμε μια μηχανή και αποφασίζει ο θάνατος;”.

Η γυναίκα περιέγραψε το τραγικό συμβάν λέγοντας: “Η γιαγιά δεν κατάλαβε να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβασα το καρότσι, τρέχοντας το έφερα κοντά μου, πήρα τον πατέρα μου, δηλαδή τον παππού και το μωρό και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό μου”, ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

Ο κατηγορούμενος οδηγός της μηχανής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το αλκοόλ που εντοπίστηκε στο αίμα του 33χρονου οδηγού υποτίθεται ότι υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο, αν και τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται ακόμη. Λόγω της θανατηφόρας φύσης του τροχαίου, δεν πραγματοποιήθηκε απλό αλκοτέστ, αλλά ο 33χρονος υποβλήθηκε σε τεστ αίματος και ούρων στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στο αίμα του παππού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά.

“Τελείωσε η ζωή μου αλλά δεν φταίω”

Ο 33χρονος δηλώνει συντετριμμένος, λέγοντας ότι λυπάται για το ατύχημα και επιμένει πως δε φέρει ευθύνη. “Τελείωσε η ζωή μου αλλά δε φταίω για αυτό που έγινε”, δήλωσε σε συνομιλία με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σύμφωνα με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο οδηγός είναι σε άσχημη κατάσταση και μόνο επικεφαλής του λόγο είναι η πίεση που αισθάνεται και οι σκέψεις για το μέλλον με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ο 33χρονος κατά την απολογία του δήλωσε ότι φορούσε το απαιτούμενο κράνος και δεν υπερέβη το όριο ταχύτητας των 50km/h, καθώς η οδός υπέφερε από αυξημένη κυκλοφορία και περισσότερα αυτοκίνητα ήταν παράνομα σταθμευμένα. Ανέφερε ότι ο 53χρονος παππούς ξαφνικά εμφανίστηκε στη μέση της οδού Ιάσονος και σταθεροποιήθηκε εκεί, προσπαθώντας να τον αποφύγει εξαπολύοντας το μοτοσικλέτας, έχασε τον έλεγχο και ανετράπηκε. Όμως, δεν αντιλήφθηκε εάν ο παππούς κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά του.

Εκφράζει την πεποίθησή του ότι αυτό που είδε ήταν ένας πεζός που εμφανίστηκε στην άκρη της αριστερής λωρίδας του δρόμου τρέχοντας και στη συνέχεια σταμάτησε, ενώ αυτοκίνητα περνούσαν, διχάζοντας αν θα επέστρεφε από την άλλη πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι είναι από την άποψη του εάν το βρέφος ήταν ασφαλισμένο εκείνη τη στιγμή στο καρότσι, ώστε να μην πέσει αν ο παππούς το έχασε από τα χέρια του. Ο 33χρονος διέψευσε μάρτυρα που δήλωσε ότι τον προσπέρασε και του ζητήθηκε να προσκομίσει βίντεο από κάμερες που να απεικονίζουν την πορεία του πριν το τραγικό ατύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ