Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη τώρα: Νέα εστία στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη τώρα: Νέα εστία στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη τώρα: Πρόκειται για νέο αυτόνομο μέτωπο

Πυρκαγιά ξέσπασε πρόσφατα στο δάσος της Δαδιάς και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί. Η πυρκαγιά είναι αυτόνομη εστία που πυροδοτήθηκε από άγνωστη αιτία στην θέση Γκίμπρενα, σε απόσταση από τις άλλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 25 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Προηγουμένως, η φωτιά είχε φτάσει στις παρυφές της Δαδιάς, απειλώντας το περιβαλλοντικά σημαντικό δάσος που είχε πληγεί πέρυσι από μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στο χωριό Λυκόφη και έχει αναχαιτιστεί προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά.

“Σκόνη από τη στάχτη στην Αλεξανδρούπολη”

«Αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης πέφτει σκόνη από τη στάχτη, και οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Η Εγνατία Οδός έχει ανοίξει για την κυκλοφορία οχημάτων προς και από τα σύνορα. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης, κάποιοι τουρίστες και κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αποχωρήσει.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύονται διαρκώς, αλλά η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και οι νέες πυρκαγιές δυσκολεύουν το έργο τους. Οι καλαμιές στα χωράφια λειτουργούν ως καύσιμο για τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ