Αυτοκίνητο – δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από Ιταλία το όχημα των εκτελεστών

Αυτοκίνητο – δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από Ιταλία το όχημα των εκτελεστών

Αυτοκίνητο – δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Τι εξετάζεται σχετικά με την ταυτότητα των εκτελεστών

Ο σχεδιασμός της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστού ως «Ζαμπόν», ήταν μελετημένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το ασημί Lexus το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες, αργότερα κάηκε στα δυτικά προάστια, αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί από το Μιλάνο τον Ιούνιο του 2023. Στο όχημα είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, το οποίο ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία αλλά δεν είχε κλαπεί. Αυτή η επιλογή έγινε πιθανώς για να μη φαίνεται ως κλεμμένο σε περίπτωση σταθμεύσης από την ΕΛΑΣ.

Εισαγόμενοι εκτελεστές;

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι εκτελεστές να προέρχονται από το εξωτερικό. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι οι φυσικοί αυτουργοί να συνδέονται με γραφείο ενοικιαζόμενων δολοφόνων σε άλλες χώρες ή να έχουν συνενώσεις για την προμήθεια οχημάτων και οπλισμού. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν προηγούμενη εμπειρία. Στο βίντεο φαίνονται οι εκτελεστές να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ ο δράστης που πυροβολεί τον Βαγγέλη Ζαμπούνη φορά διπλά χειρουργικά γάντια.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει το κινητό του θύματος και τη χειρολαβή του αυτοκινήτου που έπιασε ο δράστης. Από την πλευρά των δραστών, άλλα αποδεικτικά στοιχεία δε φαίνεται να υπάρχουν καθώς πήραν μαζί τους τη γεμιστήρα του πριν φύγουν. Οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους σε βίντεο από την περιοχή όπου έκαψαν το Lexus με στόχο να εντοπίσουν την αναχώρηση των δραστών. Μια μηχανή έχει μπει στο μικροσκόπιο καθώς φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ίδια ταχύτητα, καθώς πιθανώς ακολουθήθηκε από άλλο όχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ