Πώς να αναγνωρίσετε αν το αντηλιακό σας έχει λήξει

Πώς να αναγνωρίσετε αν το αντηλιακό σας έχει λήξει

Αν έχετε απομείνει από πέρυσι αντηλιακό και ετοιμάζεστε να το χρησιμοποιήσετε στις διακοπές, πρέπει να ελέγξετε πρώτα την ημερομηνία λήξης του. Γενικά, το αντηλιακό παραμένει αποτελεσματικό για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του, αλλά μπορεί να λήξει νωρίτερα αν δεν το αποθηκεύετε σωστά. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε αν το αντηλιακό σας είναι ακόμα αποτελεσματικό.

Ημερομηνία λήξης του αντηλιακού

Ορισμένα αντηλιακά έχουν έναν σαφή χρονολογικό περιορισμό στο μπουκάλι ή το σωληνάριο τους. Σύμφωνα με το Southern Living, τα περισσότερα αντηλιακά παραμένουν αποτελεσματικά για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής, η οποία εμφανίζεται στο κάτω μέρος των προϊόντων ή στις ετικέτες τους. Ελέγξτε για ημερομηνία λήξης ή ημερομηνία κατασκευής στο κατάστημα πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε ένα παλιό προϊόν.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να γράφετε στην ετικέτα των νέων μπουκαλιών αντηλιακού την ημερομηνία αγοράς, για να ξέρετε πόσο καιρό τα έχετε στην κατοχή σας. Παρακαλείστε, επίσης, να είστε επιδέξιοι και να προσέχετε τυχόν αλλαγές στο χρώμα, τη σύσταση ή τη μυρωδιά του αντηλιακού. Αν αυτό συμβεί, είναι καλύτερο να το πετάξετε.

Ασφαλής αποθήκευση αντηλιακού

Για να διατηρήσετε το αντηλιακό σας αποτελεσματικό, φροντίστε να το αποθηκεύετε δροσερό και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να το τυλίξετε σε μια πετσέτα παραλίας, να το βάλετε στην τσάντα σας ή να το φυλάξετε στο ψυγείο.

Σωστή εφαρμογή

Αφού επιβεβαιώσετε ότι το αντηλιακό σας είναι ακόμα καλό, εφαρμόστε το σωστά. Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα κάθε δύο ώρες και αφού βραχείτε. Τα αντηλιακά που διαθέτουν ένδειξη για κολύμπι ή ανθεκτικότητα στον ιδρώτα πρέπει επίσης να επαναλαμβάνονται συχνά. Καλύψτε ομοιόμορφα ολόκληρο το σώμα σας με τουλάχιστον 30 γραμμάρια αντηλιακού κρέμας κάθε φορά που το εφαρμόζετε. Μην ξεχάσετε τις περιοχές που ξεχνιούνται εύκολα, όπως το πίσω μέρος του λαιμού, τα αυτιά, τα χείλη, τις κορυφές των ποδιών και τον κεφαλαιώδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ