Πώς να αυξήσεις τον αριθμό των βιβλίων που διαβάζεις το καλοκαίρι

Πώς να αυξήσεις τον αριθμό των βιβλίων που διαβάζεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην ανάγνωση. Αν είσαι στην πισίνα, στην παραλία ή απλά στην αυλή, μπορείς να απολαύσεις την λογοτεχνία. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να αυξήσεις τον αριθμό των βιβλίων που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους ανάγνωσης

Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους για τον αριθμό των βιβλίων που θα διαβάσεις το καλοκαίρι. Πρέπει να λάβεις υπόψη το πρόγραμμά σου και τις υποχρεώσεις σου, ώστε να είναι εφικτός ο στόχος που θα θέσεις.

Δημιούργησε μια λίστα ανάγνωσης

Φτιάξε μια λίστα με τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις. Έτσι, θα έχεις πάντα ένα επόμενο βιβλίο να επιλέξεις και δεν θα χάσεις χρόνο σε αναζητήσεις.

Διάβασμα βιβλίου στο κρεβάτι

Έχε πάντα ένα βιβλίο μαζί σου

Φρόντισε να έχεις ένα βιβλίο μαζί σου όπου και αν πηγαίνεις. Έτσι, θα μπορείς να διαβάζεις ακόμη και σε αναμονές ή σε κενά διαστήματα της ημέρας σου.

Καθόρισε καθημερινό χρόνο για διάβασμα

Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα για να διαβάζεις. Μπορεί να είναι το πρωί, το μεσημέρι ή το βράδυ. Καθορίζοντας ένα χρονικό πλαίσιο, θα δίνεις προτεραιότητα στην ανάγνωση.

Περιορίστε τον χρόνο στην οθόνη

Περιορίστε τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη και αντικαταστήστε τον με ανάγνωση. Καθιερώστε μια ήσυχη γωνιά, μακριά από περισπάσματα, όπου θα μπορείτε να ευχαριστηθείτε ένα βιβλίο.

Διάβασε δυνατά ή ακούστε ηχητικά βιβλία

Σκέψου να διαβάζεις δυνατά μαζί με κάποιον ή να ακούς ηχητικά βιβλία όταν διακινείσαι. Έτσι, θα απολαμβάνεις τα βιβλία ενώ κάνεις και άλλες δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ