Πέντε τρόποι για να ενυδατώνεστε μέσα από τη διατροφή

Πέντε τρόποι για να ενυδατώνεστε μέσα από τη διατροφή

Η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερού καθημερινά είναι σημαντική για το σώμα σας, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενυδατώνεστε, πέρα ​​από το να πίνετε απλά νερό. Ορισμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα νερού και μπορούν να σας ενυδατώσουν, παρέχοντας ταυτόχρονα πολλά θρεπτικά συστατικά.

Τρόφιμα που ενυδατώνουν και έχουν χαμηλές θερμίδες

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια είναι γεμάτα νερό και μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή άλλα πιάτα. Είναι πλούσια σε κατεχίνη και ριβοφλαβίνη, που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ενυδατικά και πλούσια πηγή φυλλικού οξέος και καλίου. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των κινδύνων εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν πολύ νερό και είναι πλούσιες πηγές βιταμινών C, Β1, Β6 και φολικού οξέος. Αυτά τα συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Καρότα

Τα καρότα είναι υψηλά σε νερό και περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες β-καροτίνης, η οποία προστατεύει από καρκίνους και συμβάλλει στην αντιγήρανση.

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και περιέχει θειαμίνη και καφεΐνη, τα οποία καταπραΰνουν τους ερεθισμούς του δέρματος και μειώνουν τις φλεγμονές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ