Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα μακροζωίας, η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο είναι μια καθημερινή κίνηση που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε: το ανεβοκατέβασμα της σκάλας. Αυτή η κίνηση έχει επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την παράταση του προσδόκιμου ζωής, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον ερευνητή Gianni Pes του Πανεπιστημίου του Sassari το 1999 επιβεβαιώνει τη σημασία του ανεβοκατεβάσματος της σκάλας ως ένδειξη μακροζωίας.

Το περπάτημα στις σκάλες αυξάνει τη δαπάνη ενέργειας

Σύμφωνα με τον προπονητή Sandra Lordén Alvarez, το περπάτημα ανεβοκατεβάσματος της σκάλας είναι ένας τρόπος να αυξήσουμε την ενεργειακή μας κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βοηθήσουμε στην απώλεια βάρους.

Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα στις σκάλες, είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Αυτή η απλή πρακτική βοηθάει στην ενίσχυση του κάτω μέρους του σώματος και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής μας κατάστασης.

Η σημασία της φροντίδας της στάσης του σώματος

Κατά το ανέβασμα και το κατέβασμα της σκάλας, είναι σημαντικό να προσέχουμε τη στάση του σώματός μας. Πρέπει να διατηρούμε ευθεία τη σπονδυλική μας στήλη, να ενεργοποιούμε τον πυρήνα και να κρατάμε τις ωμοπλάτες σταθερές. Επιπλέον, μπορούμε να κινούμε έντονα τα χέρια μας για να ενεργοποιήσουμε ολόκληρο το μυϊκό σύστημα του σώματός μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ