Ένα πιάτο ζυμαρικών που μπορείτε να παραγγείλετε σε ιταλικό εστιατόριο – υγιεινό και νόστιμο!

Ένα πιάτο ζυμαρικών που μπορείτε να παραγγείλετε σε ιταλικό εστιατόριο – υγιεινό και νόστιμο!

Όταν προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά, η επίσκεψη σε εστιατόρια μπορεί να αποτελεί πρόκληση. Αναζητούμε ένα ισορροπημένο γεύμα στο μενού, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Όταν πρόκειται για ιταλικά εστιατόρια, μπορεί να θεωρηθεί δύσκολο να βρούμε υγιεινές επιλογές με ζυμαρικά, τυρί και πίτσα. Ωστόσο, οι Ιταλοί είναι γνωστοί για τη διατροφή τους. Σύμφωνα με τον καρδιοχειρουργό Dr. Steven Gundry, οι Ιταλοί είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους στον πλανήτη, και αυτό οφείλεται στη διατροφή τους.

Εάν λοιπόν ψάχνετε για ένα υγιεινό πιάτο ζυμαρικών που μπορείτε να παραγγείλετε σε ένα ιταλικό εστιατόριο, δοκιμάστε τα ζυμαρικά με σάλτσα από αχιβάδες. Η σάλτσα αυτή συνήθως περιέχει ελαιόλαδο, αχιβάδες, λευκό κρασί και φρέσκα βότανα. Είναι μια ελαφριά επιλογή με υπέροχη γεύση.

Το ελαιόλαδο είναι ένα πολύ υγιεινό φυτικό έλαιο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης. Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν σκληρό σιτάρι για τα ζυμαρικά τους, ένα είδος σιταριού που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ωστόσο, τα ζυμαρικά πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες. Οι Ιταλοί τα χρησιμοποιούν ως πρώτο πιάτο (primi piatti) με μια μικρή μερίδα. Συνήθως συνοδεύονται από υγιεινά βότανα, λαχανικά και έλαια. Προσθέτουν επίσης κάρυ και ταραξάκο και τα εξυπηρετούν με ντομάτες, ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.

Προσθέστε στο πιάτο και τις αχιβάδες, που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι καλά για την καρδιά, καθώς και το λευκό κρασί που έχει λιγότερες θερμίδες από το κόκκινο κρασί. Το σκόρδο είναι ένα ακόμα συστατικό που προσθέτει γεύση και θρεπτικά συστατικά στο πιάτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ