Βία στα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες: 10χρονη κορίτσι κτυπάει 6χρονο – Δείτε το βίντεο

Βία στα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες: 10χρονη κορίτσι κτυπάει 6χρονο – Δείτε το βίντεο

Η βία στα σχολεία στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε απόκοσμα επίπεδα με τους γονείς να ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ένα πρόσφατο περιστατικό στην πόλη Niles του Μίσιγκαν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου, καθώς περιλαμβάνει μια άγρια επίθεση σε ένα σχολικό λεωφορείο, η οποία καταγράφηκε σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Στο βίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό ενός μαθητή, μια 10χρονη κοπέλα που πηγαίνει στην 5η τάξη του δημοτικού φαίνεται να επιτίθεται σε ένα 6χρονο αγόρι με βίαιο τρόπο μετά από διαφωνία που είχαν με λόγια και βρισιές.

Η καβγάς αναφέρεται να ξεκίνησε όταν το αγοράκι προσπάθησε να πάρει το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια της κοπέλας και αυτή αντέδρασε έντονα χτυπώντας τον στο κεφάλι. Η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα και η 10χρονη σηκώθηκε από τη θέση της και επιτέθηκε ανελέητα στο μικρότερο μαθητή. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ακούγεται μια συμμαθήτριά της να γελάει προειδοποιώντας την ότι το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο. Σε κάποια φάση, το αγόρι ζητά να σταματήσει, αλλά η κοπέλα συνεχίζει να το βρίζει εξοργισμένη.

Το βίντεο της άγριας επίθεσης έχει γίνει viral, ενισχύοντας τις ανησυχίες των γονέων για τη δράση ή την απουσία ενήλικα για να επέμβει σε τέτοια περιστατικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, δεν υπήρχε εκπαιδευτικός στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια του καβγά, με τον οδηγό του λεωφορείου να είναι ο μοναδικός ενήλικας παρών. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας, ο οδηγός πρέπει να σταματήσει σε ασφαλές σημείο για να επέμβει, αλλά αυτό μπορεί να καθυστερήσει. Έχουν ληφθεί μέτρα σχετικά με το περιστατικό και έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, όπως ανακοίνωσε το σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ