Πώς να αποφύγεις τη στάση στο χιόνι: Ένα άμεσο τέχνασμα

Πώς να αποφύγεις τη στάση στο χιόνι: Ένα άμεσο τέχνασμα

Πώς να αποφύγεις τη στάση στο χιόνι: Ένα άμεσο τέχνασμα για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Το άμεσο τέχνασμα μπορεί να σε βοηθήσει στις δυσχερείς συνθήκες κινήσεων σε χιονισμένους δρόμους. Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν σήμανση χιονοπτώσεων τις τελευταίες ώρες και πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους. Όταν αντιμετωπίζουμε χιονισμένους δρόμους, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές μέθοδοι, όπως αλυσίδες και χιονοκουβέρτες, εκτός αν τα ελαστικά μας είναι κατάλληλα για τέτοιες συνθήκες. Αυτά τα ελαστικά είναι σχεδιασμένα ειδικά για να αντιστέκονται στο κρύο και να παρέχουν καλή πρόσφυση και σταθερότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, τι κάνουμε όταν δεν έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες για την περίπτωση που τα χειμερινά ελαστικά μας δεν είναι κατάλληλα; Μια λύση έσχατης ανάγκης είναι να αφαιρέσουμε λίγο αέρα από τα ελαστικά του οχήματος μας. Αυτό θα αυξήσει την επιφάνεια επαφής των ελαστικών, βελτιώνοντας την πρόσφυση και την συνολική επίδοσή τους σε χιονισμένους δρόμους. Είναι επιθυμητό να έχουμε ένα πιεσόμετρο για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφη πίεση στα ελαστικά.

tyre 1140663 1920

Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί και σε λάσπη και άμμο

Όταν αφήσουμε μια χιονισμένη επιφάνεια και μεταβούμε σε καθαρή οδό, πρέπει να ξαναφουσκώσουμε τα ελαστικά. Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί και σε λάσπη και άμμο, αποτρέποντας την κολλήματα των ελαστικών. Επισημαίνουμε ότι η μείωση της πίεσης των ελαστικών για πιο απρόσκοπη κίνηση σε χιόνι αποτελεί λύση έσχατης ανάγκης και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αλυσίδες σε καμία περίπτωση. Επίσης, η οδήγηση με υπερφουσκωμένα ελαστικά επηρεάζει τα οδικά χαρακτηριστικά, αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της γόμας με κίνδυνο κλαταρίσματος.

car 1091124 1920

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ