Πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερις νεκροί, προβλήματα στο Ντουμπάι συνεχίζονται

Πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερις νεκροί, προβλήματα στο Ντουμπάι συνεχίζονται

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στη Μέση Ανατολή, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη λειτουργία των πτήσεων λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας, τρεις ημέρες μετά τα κακοκαιρικά φαινόμενα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις έντονες βροχές που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις. Τα προβλήματα παραμένουν, με πλημμυρισμένους δρόμους και δυσκολίες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Η καταιγίδα είχε πρώτα πλήξει το Ομάν το περασμένο Σαββατοκύριακο με τουλάχιστον 20 νεκρούς, πριν σαρώσει τα Εμιράτα την Τρίτη, με τις πιο έντονες βροχοπτώσεις τα τελευταία 75 χρόνια.
Δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, ενώ ένας άνδρας από τα ΗΑΕ ηλικίας περίπου 70 ετών έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από ορμητικούς χείμαρρους.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σημαντικός κόμβος ταξιδίων στη Μέση Ανατολή, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πτήσεις που είχαν αναβληθεί, με περιορισμούς στις αφίξεις μέχρι την Κυριακή.

1.478 πτήσεις προς και από το Ντουμπάι ακυρώθηκαν από την Τρίτη

Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι το check-in έχει ανασταλεί για τους επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του Ντουμπάι, ενώ οι επιβάτες με προορισμό την πόλη μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά. Από την Τρίτη, ακυρώθηκαν συνολικά 1.478 πτήσεις προς και από το Ντουμπάι, περίπου το 30% των συνολικών πτήσεων, σύμφωνα με το FlightRadar24. Στο Άμπου Ντάμπι, o αερομεταφορέας Etihad ανακοίνωσε την επανάκαμψη των κανονικών πτήσεων.

Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι παραμένει κλειστός, με κάτοικους παγιδευμένους στα σπίτια τους. Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για τη δυνατότητα νέων βροχοπτώσεων την Δευτέρα και την Τρίτη σε ορισμένες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ