Ο Κασσελάκης Καλεί για την Απόλυση του Βαρτζόπουλου λόγω Γυναικοκτονιών

Ο Κασσελάκης Καλεί για την Απόλυση του Βαρτζόπουλου λόγω Γυναικοκτονιών

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος απορρίπτει την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που, όπως αναφέρει, φθάνει στο σημείο άρνησης της λογικής. Αναφερόμενος σε δηλώσεις του για τη θέση των γυναικών και τη γυναικοκτονία, υποστηρίζει ότι η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με ειδικούς μηχανισμούς περιορισμού της επιθετικότητας και της βίας εις βάρος των γυναικών.

Αναλυτικά, ο Βαρτζόπουλος αναφέρει:

Ο κ. Βαρτζόπουλος επισημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά μεταξύ των φύλων, με το αρσενικό να διαθέτει συνήθως μεγαλύτερη σωματική δύναμη και να είναι πιο επικίνδυνο σε αγριότητα από το θηλυκό. Υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές προβλέψεις και μηχανισμοί για τον περιορισμό της επιθετικότητας και της βίας εις βάρος των γυναικών. Εξηγεί πως η επιθετικότητα προέρχεται από τη φύση του αρσενικού και όταν συνδυαστεί με ανάλογη συμπεριφορά από την οικογένεια, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ως ψυχίατρος, υπογραμμίζει τη σύνδεση της επιθετικότητας με τη βιολογία των φύλων και αναφέρει ότι η κατανόηση και πρόληψη της εξελισσόμενης συμπεριφοράς είναι ουσιαστικές.

Κασσελάκης: Η Αντίδραση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνει ότι οι απόψεις του κ. Βαρτζόπουλου υποτιμούν τη γυναικεία φύση και δίνουν υποστήριξη σε βίαιες ενέργειες εις βάρος των γυναικών. Ζητά την άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας λόγω των ανησυχητικών δηλώσεών του.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Βαρτζόπουλου, με τον Κασσελάκη να επισημαίνει τη σημασία της σεβασμού της γυναικείας φύσης και της προστασίας των γυναικών από κάθε μορφή βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ