ΕΟΔΥ: 15 θάνατοι από κορoνοϊό την τελευταία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: 15 θάνατοι από κορoνοϊό την τελευταία εβδομάδα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη γρίπη και τον κορωνοϊό της τελευταίας εβδομάδας ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Όπως προκύπτει την εβδομάδα από 17 έως 23 Ιουλίου παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές για τον κορονοϊό. Συνοπτικά την εβδομάδα 29/2023:

Γριπώδεις συνδρομές

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=306) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=7) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 75% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Καταγράφηκαν 15 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 70-100 έτη).

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά. Την εβδομάδα 25 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (64%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (36%).

Ιός της γρίπης

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για γρίπη.

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την εβδομάδα 29/2023, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Ολα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για RSV.

EODY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ