Δυνατή εικόνα από τα Χανιά: Ανθρωπιά και Ενσυναίσθηση

Δυνατή εικόνα από τα Χανιά: Ανθρωπιά και Ενσυναίσθηση

Λένε πως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις… Αυτό το βίντεο όμως μοιάζει να μεταδίδει χιλιάδες συναισθήματα. Παρουσιάζει έναν εργαζόμενο του Δήμου Χανίων, ο οποίος αφήνει την εργασία του στη μέση για να βοηθήσει μια τυφλή γυναίκα να διασχίσει τον δρόμο. Η συγκεκριμένη στιγμή σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κυδωνίας και Αποκορώνου, όταν ο εργαζόμενος της καθαριότητας παρατήρησε την τυφλή γυναίκα να δοκιμάζει να διασχίσει τον δρόμο με την λευκή μπαστούνι της, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην προσπάθεια αυτή.

Αφού την βοηθάει να περάσει τον δρόμο, συνεχίζει την εργασία του, ενώ η γυναίκα επιχειρεί να συνεχίσει την πορεία της αλλά αντιμετωπίζει δυσκολία στην προσέγγιση του επόμενου πεζοδρομίου. Σε αυτό το σημείο, επιστρέφει ο εργαζόμενος, τη λαμβάνει από το χέρι και οδηγεί τελικά την τυφλή γυναίκα στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αποκορώνου. Πράξη που αποδεικνύει πόσο ευαίσθητοι και ανθρώπινοι μπορούμε να γίνουμε.

Αν και η πράξη αυτή φαίνεται αυτονόητη, λίγοι είναι εκείνοι που θα διακόψουν την καθημερινότητά τους γι’ αυτόν τον λόγο. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι απέναντι σε όσους μας περιβάλλουν με αναπηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ