Μπουλινγκ στα Σχολεία: Η οργή μιας μητέρας θύματος

Μπουλινγκ στα Σχολεία: Η οργή μιας μητέρας θύματος

Μπουλινγκ στα σχολεία: «Δεν αντέχω τη ζωή μου»

Μια μητέρα στην Αιτωλοακαρνανία αποκαλύπτει σοβαρές περιπτώσεις bullying που αντιμετώπιζε η ανήλικη κόρη της στο σχολείο. Μιλώντας στο Action24, η μητέρα περιέγραψε πώς η κόρη της υπέφερε από καθεστώς τρομοκρατίας από «συγκεκριμένα κορίτσια», τα οποία την ανάγκαζαν σε δράσεις που την εξισώνουν σε δουλεία και την απομόνωναν από τους συμμαθητές της. Όπως αποκάλυψε, την υποχρέωναν να τους δένει τα κορδόνια των παπουτσιών τους, να τους φέρνει φαγητό, ενώ παράλληλα δημοσίευαν μηνύματα που την στόχευαν στα social media. «Μερικά από αυτά τα κορίτσια την απομόνωσαν από όλες τις άλλες παρέες, την εκφοβίζουν, στη συνέχεια συγκεντρώνονται συμμορίες από γύρω περιοχές και την παρενοχλούν, δημοσιεύοντας διάφορα περιεχόμενα» εξήγησε ειδικότερα η μητέρα. Είχε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά της κόρης της, αλλά εκείνη αρνιόταν να μιλήσει. Μετά από υποδείξεις από καθηγητή για αλλαγή συμπεριφοράς στην κόρη, η μητέρα αποφάσισε να την προτρέψει να εκθέσει το πρόβλημα.

«Ηρξησα να πιέζω την κόρη μου, αλλά εκείνη δεν ήθελε να μου μιλήσει, ξέσπαγε σε κλάματα» ανέφερε. Τελικά, όταν επιτέλους μίλησε, υπεραποκάλυψε όλη την αλήθεια. Η οικογένεια επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποσχέθηκε να ενημερώσει τους γονείς των άλλων παιδιών, αλλά, σε αντίθεση με ό,τι υποσχέθηκε, δεν το έκανε ποτέ. Όταν οι γονείς της ανήλικης επικοινώνησαν μαζί τους, δεν είχαν γνώση του τι συνέβαινε, ανέφερε η μητέρα. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τον διευθυντή, αυτός αρνήθηκε να απαντήσει.

Εν τέλει, η οικογένεια κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου αντιμετώπισε μία άγνωστη γι’ αυτούς κατάσταση. Ο διοικητής του τμήματος κάλεσε τον διευθυντή και τους γονείς των άλλων παιδιών, αλλά η οικογένεια της κοπέλας δεν πληροφορήθηκε, για να μπορέσει να συμμετάσχει. Τονίζουμε ότι η ίδια καταγγέλλει τον αξιωματούχο για μία ατυχή πρόταση που έκανε στην κόρη της. «Μας ενέβαλε και ύστερα είπε στην κόρη μου ότι “τέτοια πράγματα συμβαίνουν στον στρατό και θα τα αντιμετωπίσεις και εκεί”. Αυτή είναι τέτοια απάντηση που έπρεπε να δώσει;» Τελειώνοντας, η μητέρα επισήμανε πόσο ψυχολογικά χειρότερα αντιμετωπίζει η κόρη της και πώς της έχει δηλώσει ακόμη και πως «δεν αντέχει τη ζωή της».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ