Ανέπαφες πληρωμές στις αστικές συγκοινωνίες

Ανέπαφες πληρωμές στις αστικές συγκοινωνίες

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τη σημαντική προτεραιότητα της εισαγωγής ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό συναντήθηκε με την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος σε λεωφορεία Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που παρουσιάστηκε από τους υπεύθυνους των μεταφορών.

Τα οφέλη του νέου συστήματος περιλαμβάνουν την προσαρμογή στην εποχή, την προώθηση της έξυπνης κινητικότητας, τη διευκόλυνση των επιβατών, τον περιορισμό του κόστους μετακινήσεων και την αύξηση των εσόδων των φορέων μεταφορών.

Η πρωτοβουλία υποδεικνύει τη δέσμευση για τη βελτίωση των μεταφορικών υπηρεσιών στην πρωτεύουσα με βιώσιμες αστικές μετακινήσεις και αναβαθμισμένες υποδομές.

Η εγκατάσταση του συστήματος αναμένεται να μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή και να παρέχει ενιαίο κόμιστρο με αυτόματη επιλογή πακέτου κομίστρου. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αποσκοπεί στην ευκολία των πολιτών και την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Οι ανέπαφες πληρωμές επιφέρουν νέες δυνατότητες με συνδυασμένες μεταφορές, αφαιρώντας τον κόσμο από τις ουρές και μειώνοντας τα έξοδα μετακινήσεων. Η στροφή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό στηρίζει την σταθερή προσπάθεια για βελτίωση και τον ανυπέρβλητο στόχο της υπηρεσίας του πολίτη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλάνου για τη μεταφορά προς ένα πιο σύγχρονο και βιώσιμο μέλλον, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ