Αλλαγή ημερομηνίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Αλλαγή ημερομηνίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ο προγραμματισμένος από την Αθήνα και την Άγκυρα ραντεβούς μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη έχει υποστεί αλλαγή ημερομηνίας. Η αρχική συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου, όπου και αμφότεροι ηγέτες θα ήταν παρόντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μετά τις φονικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel, αποφασίστηκε η αλλαγή της ημερομηνίας της συνάντησης.

Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, αντί των αρχικών σχεδίων που έπρεπε να είναι εκεί από τις 18 έως τις 21 του μήνα. Η συνάντηση των δύο αρχηγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε την Τετάρτη 20 είτε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Παρατίθενται περαιτέρω ότι αύριο (12/9) ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Στρασβούργο, όπου θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το θέμα της στήριξης της Ελλάδας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου στο περιθώριο της ΔΕΘ θα πραγματοποιήσει την ομιλία του, καθώς και την συνέντευξη Τύπου που είχε αναβληθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω των πλημμυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ