Επιστολή από ομογένεις στην Ελληνική Βουλή για την ψήφο των αποδήμων

Επιστολή από ομογένεις στην Ελληνική Βουλή για την ψήφο των αποδήμων

Από τους ΗΠΑ ήρθε ένα γράμμα από Έλληνες πολίτες που ζουν εκεί, το οποίο εκφράζει την υποστήριξή τους για τη νέα νομοθεσία που εξετάζεται από την Ελληνική Βουλή σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Οι Έλληνες των ΗΠΑ ζητούν από τη Βουλή να εφαρμόσει το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου και να καταργήσει όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό. Το γράμμα, που έχει σταλεί από το Φόρουμ των Προέδρων, μια οργάνωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ζητάνε τη θέση τους να γίνονται ισότιμοι πολίτες με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), ένας από τους οργανισμούς που υπογράφουν την επιστολή, αυτή είναι η ευκαιρία της Ελλάδας να φέρει πιο κοντά τη διασπορά με την ίδια. Ο εκτελεστικός διευθυντής αναφέρει ότι εάν η ψήφος των Έλληνων του εξωτερικού είναι τόσο σημαντική για την Ελλάδα, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν περιορισμοί σε αυτό το δικαίωμα. Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν από τη χώρα διαμονής τους, ακριβώς όπως κάνουν οι πολίτες πολλών άλλων χωρών.

Το γράμμα έχει υπογραφεί από το Forum των Προέδρων Ομοσπονδιών Αμερικής, που εκπροσωπεί διάφορους συλλόγους Έλληνων στις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει επίσης αιτήματα για την κατάργηση περιορισμών που επιβάλλονται στο δικαίωμα ψήφου, όπως οι απαιτήσεις για διαμονή στην Ελλάδα και υποβολή φορολογικής δήλωσης. Οι υπογράφοντες ζητούν επίσης την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ