Γιώργος Κώτσηρας: Αναβαθμίζουμε τη σχέση του μητροπολιτικού κέντρου με τον απόδημο ελληνισμό

Γιώργος Κώτσηρας: Αναβαθμίζουμε τη σχέση του μητροπολιτικού κέντρου με τον απόδημο ελληνισμό

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, αναδεικνύει την συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας του Βελγίου και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην αναβάθμιση της σχέσης του μητροπολιτικού κέντρου με τον απόδημο ελληνισμό. Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με μέλη της ομογένειας και της νεότερης διασποράς, ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των αποδήμων.

Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό, ενθαρρύνοντας τους παρόντες να υποβάλουν σχόλια και προτάσεις μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Συμμετοχή στη συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων και κοινοτήτων της ελληνικής διασποράς. Επιπλέον, ο κ. Κώτσηρας επισκέφθηκε το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών, όπου τόνισε τη σημασία της προώθησης της ελληνικής εκπαίδευσης και ελληνομάθειας στο εξωτερικό. Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, κ. Αθηναγόρα, καθώς και συμμετείχε σε εκδήλωση για την προσέλκυση ταλέντων και τον επαναπατρισμό εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Τέλος, παραβρέθηκε σε εκδήλωση ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών και προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ