Ευρεία υποστήριξη για την ψήφο των αποδήμων

Ευρεία υποστήριξη για την ψήφο των αποδήμων

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία την επόμενη εβδομάδα. Η πλειοψηφία των κομμάτων υποστηρίζει την άρση των περιορισμών που ισχύουν από το 2019 και προβλέπεται να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου. Ορισμένα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, αλλά αναμένεται πως το νομοσχέδιο θα λάβει περίπου 220 ψήφους υπέρ.

5934692

Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Το ΠΑΣΟΚ, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, εκφράζοντας την πεποίθησή τους για τη σημασία της άρσης των περιορισμών.

Επιφυλάξεις από την Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση έχει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση.

Επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ – Αντίθεση ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει επιφυλάξεις και προειδοποιεί για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την άρση των περιορισμών. Το ΚΚΕ αντιτίθεται στο νομοσχέδιο και ζητεί τον περιορισμό της εκλογικής συμμετοχής των αποδήμων.

5933725

Κεραμέως: «Πρόκειται για ιστορική συναίνεση»

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, εκφράζει την ικανοποίησή της για την υποστήριξη που έχει λάβει το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζει την συμφωνία ως ιστορική.

5934690

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ