Ο Τζορτζ Ράσελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, με 1:43.347, αφήνοντας τον Κίμι Αντονέλι της Mercedes στη δεύτερη θέση με διαφορά 0,552 δευτερολέπτων. Ο Βρετανός είχε προηγηθεί και στην πρώτη περίοδο της ημέρας, σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε από την υδραυλική βλάβη του Αντονέλι, η οποία τον άφησε εκτός δράσης για το πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου. Συνολικά, ο Ιταλός συμπλήρωσε περίπου τους μισούς γύρους του Ράσελ.
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ήταν ο πιο κοντινός αντίπαλος του Ράσελ στην πρώτη περίοδο, ενώ στη δεύτερη έμεινε πίσω περίπου τέσσερα δέκατα. Στην πρώτη περίοδο ο Ράσελ τερμάτισε μπροστά από τους Φερστάπεν, Λεκλέρ και Χάμιλτον, με τη McLaren να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα νέα αναβαθμιστικά της και να χάνει πολύτιμο χρόνο στην πίστα.
Τη δεύτερη συνεχόμενη έξοδό του σε ελεύθερες δοκιμές είχε ο Αρβιντ Λίντμπλαντ της Racing Bulls. Ο οδηγός χτύπησε στον τοίχο στην έξοδο του στενού σικέιν, στο τμήμα γύρω από το κάστρο του Μπακού. Η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά για τον καθαρισμό της πίστας.
Στα αξιοσημείωτα της περιόδου και η ένταση ανάμεσα στον Λίαμ Λόσον και τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Λόσον διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας «Αυτό ήταν επικίνδυνο», αφού ο Χάμιλτον άργησε να του ανοίξει χώρο. Το περιστατικό καταγράφηκε από τους αγωνοδίκες. Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο Ράσελ είχε αναφέρει στον ασύρματο ότι παραλίγο να πέσει πάνω στον Μπορτολέτο.
Lindblad bashes the barriers ?? #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/NsiCWuxq8D
— Formula 1 (@F1) September 24, 2026
Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin δεν ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμά του, καθώς στην ομάδα ερευνούσαν ύποπτη διαρροή λαδιού στη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του. Ο Λάντο Νόρις πέρασε το μονοθέσιό του ξυστά από τον τοίχο χωρίς περαιτέρω συνέπειες, ενώ ο Φερστάπεν βγήκε στιγμιαία εκτός πίστας στο τέλος της περιόδου.
Σύμφωνα με τον πρώην μηχανικό της Formula 1, Μαρκ Πρίστλεϊ, οι μεγάλες διαδρομές των ομάδων έγιναν κυρίως με τη μαλακή γόμα, καθώς η φθορά στο Μπακού είναι εξαιρετικά χαμηλή. Αυτό κάνει πιθανό έναν αγώνα με μία μόνο αλλαγή ελαστικών. Ο Χάρι Μπέντζαμιν, σχολιαστής του BBC στο Μπακού, ανέφερε πως η κίνηση στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων θα είναι καθοριστική, με την έξοδο από τη Στροφή 16 να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Η δράση στο Μπακού συνεχίζεται με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια τις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Ράσελ να δείχνει πως έχει το προβάδισμα στη μάχη για την pole position.
FP2 CLASSIFICATION
Russell makes the perfect start after topping both practice sessions on Thursday ????#F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/QocpQiPEXS
— Formula 1 (@F1) September 24, 2026
