Η Τζάελιν Μπράουν του Παναθηναϊκού πήρε την κορυφαία διάκριση της 14ης αγωνιστικής ως MVP. Είχε ήδη κερδίσει τον τίτλο στην 11η αγωνιστική, και χθες βοήθησε την ομάδα της να νικήσει 83-79 τον Πρωτέα Βούλας. Στατιστικά, έβαλε 17 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, πήρε ένα κλέψιμο και μπλόκαρε ένα σουτ, φτάνοντας 27 στο σύστημα αξιολόγησης μέσα σε 33 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Δεν έμεινε πίσω η Διαμάντω Αλεξιά από τον Πανσερραϊκό, που βραβεύτηκε ξανά ως MVP Next Gen. Είναι η πέμπτη φορά φέτος που παίρνει αυτή τη διάκριση, για παίκτριες γεννημένες από το 2003 και μετά με προοπτική για την Εθνική. Στον αγώνα που κέρδισαν 79-54 τον Αμύντα, έβαλε 10 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ, με 13 στο σύστημα αξιολόγησης σε λιγότερο από 16 λεπτά συμμετοχής.
Οι παίκτριες με διπλά νούμερα στην 14η αγωνιστική
Πολλές αθλήτριες έκαναν διπλά αυτή τη φορά, ξεχωρίζοντας με πόντους και ριμπάουντ. Η Μπρούγκλερ του ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ η Σίγκλετον της ίδιας ομάδας είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Η Κριβάσεβιτς στον Ολυμπιακό πέτυχε 16 πόντους με 10 ριμπάουντ, η Μόρτενσεν στον Αμύντα 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Συνέχισαν δυνατά και οι παίκτριες του Παναθηναϊκού. Η Μπράουν είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, η Σπανού 17 πόντους με 11 ριμπάουντ και η Πρινς 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Τέλος, η Μάλι του Πρωτέα Βούλας έβαλε 19 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ.
Κορυφαίες επιδόσεις σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ
Όταν κοιτάμε τα συνολικά νούμερα της σεζόν, η Γιένσεν του Πρωτέα Βούλας προηγείται στους πόντους με 276. Ακολουθούν η Γουίλιαμς του ΠΑΟΚ με 268, η Μάλι του Πρωτέα Βούλας με 261, η Μεϊμπρέι του ΠΑΟΚ με 233 και η Χριστινάκη του Ολυμπιακού με 221. Στα ριμπάουντ, η Σίγκλετον του ΠΑΣ Γιάννινα έχει 163, η Κλαρκ της Ιωνίας 129, η Γουίλιαμς 118, ενώ Μάλι και Μπράουν του Παναθηναϊκού ισοβαθμούν στα 115.
Για τις ασίστ, η Μπέκι του Πανσερραϊκού έχει δώσει 94, η Κολλάτου του Ολυμπιακού 74 και η Γκίλντεϊ του Αμύντα 67 μαζί με την Σακελλαρίου του Πρωτέα Βούλας. Στα κλεψίματα ξεχωρίζει η Γιένσεν με 35, η Γκέλντοφ του Παναθλητικού με 29 και η Ράμπερ του Ολυμπιακού με 27. Οι Πρινς του Παναθηναϊκού μπλοκάρει περισσότερα σουτ με 23, ενώ η Γκέλντοφ έχει 12 και η Κουτσουνούρη της Ανόρθωσης Βόλου 10.
Στο σύστημα αξιολόγησης, η Μάλι προηγείται με 279, ακολουθεί η Γουίλιαμς με 271, η Πρινς με 260, η Σίγκλετον με 257 και η Γιένσεν με 248. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα φέτος.