Με μια επιστολή στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητεί την ορισμό διαιτητών elite ή Α’ Κατηγορίας από μεγάλα πρωταθλήματα στους αγώνες των playoffs. Καλεί επίσης τον αρχιδιαιτητή να διευθύνει τους ορισμούς και όχι οι αντικαταστάτες, ενώ προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται το δικαίωμα να λάβει μέτρα σε περίπτωση παρατηρούνται ανωμαλίες λόγω πράξεων ή παραλείψεων.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι αγώνες playoffs είναι κρίσιμοι για την κατάληξη του πρωταθλήματος και τις ευρωπαϊκές θέσεις, εξηγώντας ότι η διαφάνεια και η ακεραιότητα είναι ουσιαστικές μετά τα φαινόμενα αλλοίωσης που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.
Η ομάδα ζητεί την οριστούν διαιτητές από την elite κατηγορία ή την Α’ Κατηγορία που προέρχονται από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία.
Εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους ότι η ΚΕΔ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστούν διαιτητές με τις κατάλληλες δεξιότητες, ενώ πιέζουν για άμεσες ενέργειες σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κάτι.