Ενώ η Stoiximan Super League πλησιάζει τη δεύτερη διακοπή της για τις εθνικές ομάδες, η 6η αγωνιστική φέρνει στο προσκήνιο αναμετρήσεις που μπορούν να καθορίσουν την ψυχολογία και τις προοπτικές των ομάδων. Μία από αυτές είναι η κρίσιμη αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Άρη στην Τρίπολη, ένα παιχνίδι που φέρει βαρύτητα για τις δύο πλευρές, αλλά για διαφορετικούς λόγους, και αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία τους στο πρωτάθλημα.
Η κρίση του ΟΦΗ: Αντιδράσεις και απαιτήσεις
Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της φετινής σεζόν. Μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, μετρώντας τρεις συνεχόμενες ήττες, η ομάδα της Κρήτης καλείται να βρει άμεσα λύσεις. Η απογοητευτική εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ (ήττα με 2-1), ο διασυρμός από τον Λεβαδειακό (0-4) και η ήττα από την πρωτοεμφανιζόμενη Κηφισιά (3-1) έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των φιλάθλων.
Αναλύοντας την κατάσταση, ο Σέρβος προπονητής Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται υπό πίεση. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία για να αναστρέψει το κλίμα και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, ειδικά ενόψει της διακοπής. Η αλλαγή έδρας, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κρητικοί, προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο δυσκολίας στην προσπάθειά τους. (Ανάλυση: Η αλλαγή έδρας, αν και αναγκαία, μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών, στερώντας τους το πλεονέκτημα του “σπιτιού” τους και την άμεση στήριξη του κοινού, παρά την παρουσία φίλων της ομάδας).
Αγωνιστικά προβλήματα για τους Κρητικούς:
- Ο Σενγκέλια είναι τιμωρημένος μετά την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την Κηφισιά.
- Ο Φούντας παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.
- Ο Θεοδοσουλάκης επίσης απουσιάζει λόγω τραυματισμού.
Η 23μελής αποστολή του ΟΦΗ περιλαμβάνει: Χριστογεώργος, Λίλο, Κατσίκας, Μαρινάκης, Γκονζάλεθ, Λέουις, Χατζηθεοδωρίδης, Καινουργιάκης, Λαμπρόπουλος, Κωστούλας, Κρίζμανιτς, Χριστόπουλος, Βούκοτιτς Καραχάλιος, Αποστολάκης, Ανδρούτσος, Μπαΐνοβιτς, Χνάρης, Νέιρα, Νους, Φαϊτάκης, Ρακόνιατς, Σαλσέδο.
Ο Άρης μετά τον “μήνα του μέλιτος”: Διατήρηση της δυναμικής
Από την άλλη πλευρά, ο Άρης, υπό την καθοδήγηση του Μανόλο Χιμένεθ, καλείται να επιβεβαιώσει ότι το εντυπωσιακό ξεκίνημα δεν ήταν απλώς ένα “πυροτέχνημα”. Η αρχική του παρουσία στον πάγκο, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, είχε αλλάξει άρδην το κλίμα και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, κερδίζοντας άμεσα την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.
Οι νίκες σε δύσκολες έδρες, όπως αυτή επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι (2-1) και του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (1-0), καθώς και οι εντός έδρας επιτυχίες επί Κηφισιάς και Μαρκό, είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. Παρότι η ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική (1-1) μπορεί να θεωρηθεί απώλεια βαθμών, η συνολική εικόνα της ομάδας παρέμεινε θετική και αναγνωρίστηκε από το κοινό. (Ανάλυση: Η ικανότητα του Χιμένεθ να “γυρίσει” το διακόπτη στην ψυχολογία των παικτών είναι εμφανής, αλλά η συνέχεια απαιτεί σταθερότητα και διαχείριση της πίεσης, καθώς οι προσδοκίες έχουν πλέον ανέβει κατακόρυφα).
Σημαντικές απουσίες για τους “κίτρινους”:
- Οι τραυματίες Ράτσιτς, Κάρλες Πέρεθ, Αλφαρέλα, Μεντίλ και Γένσεν δεν είναι διαθέσιμοι.
- Ενισχυτικό στοιχείο είναι η επιστροφή του Καντεβέρε στην αποστολή.
Η αποστολή του Άρη περιλαμβάνει: Αθανασιάδης, Διούδης, Καράι, Τεχέρο, Φαντιγκά, Φρίντεκ, Φαμπιάνο, Αλβάρο, Σούντμπεργκ, Μόντσου, Γκνινγκ, Μισεουί, Μορουτάν, Σίστο, Ντούντου, Μορόν, Καντεβέρε, Γιαννιώτας, Δώνης, Γαλανόπουλος, Παναγίδης, Βοριαζίδης.
Πιθανές ενδεκάδες και διαιτητές:
ΟΦΗ (Μ. Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Λαμπρόπουλος, Κριζμάνιτς, Χατζιθεοδωρίδης, Ανδρούτσος, Καραχάλιος, Ράκονιατς, Αποστολάκης, Νους, Σαλσέδο.
Άρης (Μ. Χιμένεθ): Διούδης, Φρίντεκ, Άλβαρο, Φαμπιάνο, Τεχέρο, Ντουντού, Γαλανόπουλος, Μόντσου, Μορουτάν, Μισεουί, Μορόν.
Διαιτητική ομάδα:
- Διαιτητής: Τζήλος
- Βοηθοί: Μηνούδης, Διαμαντής
- 4ος Διαιτητής: Γεωργόπουλος
- VAR: Τσακαλίδης, Γιουματζίδης