Ο ΠΑΟΚ πήρε μια άνετη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, και ο Ρασβάν Λουτσέσκου έδειξε ξεκάθαρα την ικανοποίησή του για όσα έκανε η ομάδα. Μετά το τέλος του ματς, ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την εικόνα του Δικεφάλου, εστίασε στον Ζαφείρη και σχολίασε το επόμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτή η νίκη έρχεται σε μια φάση που ο ΠΑΟΚ ψάχνει ρυθμό ενόψει των δύσκολων αγώνων.
Οι πρώτες σκέψεις του Λουτσέσκου για το ματς
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αμέσως μετά τη νίκη ότι καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται εύκολα. «Καμιά νίκη δεν είναι εύκολη, για όλες τις νίκες πρέπει να παλέψεις. Ήταν μια καλή εμφάνιση, με ένταση, με συγκέντρωση και με επιθετικότητα. Με απόλαυση να παίξει ποδόσφαιρο και να μην αφήσει τον αντίπαλο να αντιδράσει. Πρέπει να μείνουμε σε αυτόν τον ρυθμό και να έχουμε αυτήν την αποφασιστικότητα. Δεύτερο σερί ματς που θα μπορούσαμε να βάλουμε 4-5 γκολ. Δεν με νοιάζει πώς μπαίνουν τα γκολ, αρκεί να μπαίνουν. Με ενδιαφέρει να σκοράρει ο Κωνσταντέλιας και δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος». Η ομάδα έδειξε έτοιμη να συνεχίσει έτσι.
Για τον Ζαφείρη και την πίεση
Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει για τον Ζαφείρη, ο Λουτσέσκου ζήτησε να μην γίνεται υπερβολική κουβέντα γύρω του. «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τον Ζαφείρη. Ξέρουμε την ποιότητά του, αλλά δεν πρέπει να τον αφήσουμε να επηρεαστεί από την πίεση. Χρειάζεται χρόνο για να βρει χημεία με τους υπόλοιπους. Δεν μπορεί κανείς παίκτης να πάρει μόνος του παιχνίδια, όλοι μαζί κερδίζει η ομάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης. Είμαι χαρούμενος και κρατάω τους τρεις βαθμούς. Καλή η απόδοση, αλλά ακόμα καλύτεροι οι τρεις βαθμοί». Ο Ζαφείρης δείχνει να προσαρμόζεται σιγά σιγά στην ομάδα.
Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό απασχολεί ήδη τον Λουτσέσκου. Βλέπει εκεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. «Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει το μέλλον μας στον θεσμό και είναι από τα ματς που ξέρετε ότι λατρεύω να παίζω. Όταν αντιμετωπίζει η ομάδα τέτοια ματς, δεν χρειάζεται εγώ να δώσω κανένα παραπάνω κίνητρο. Η ομάδα θέλει να παίζει τέτοια παιχνίδια συνέχεια, αυτά τα ματς δίνουν πολλά. Είναι για μένα μεγάλο κίνητρο να αντιμετωπίζω τον κύριο Μεντιλίμπαρ και κάθε ματς μαζί του είναι μια πρόκληση. Θα πάμε εκεί για να δώσουμε τη μάχη μας μέχρι τέλους και να προκριθούμε».
Επιστροφές παικτών περιμένει σύντομα ο ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου ανέφερε μερικούς από αυτούς που θα βοηθήσουν. «Χρειάζονται περισσότερο χρόνο, αλλά όσοι γυρίζουν, γυρίζουν καλά. Θέλουν χρόνο και ο Πέλκας και ο Ντεσπόντοφ και τους χρειαζόμαστε σε αυτό το σκληρό πρόγραμμα με σερί παιχνίδια. Έχουμε και αυτή την κατάσταση με τις ιώσεις που μας δημιουργεί προβλήματα, αλλά η ενότητα του γκρουπ μάς δίνει λύσεις. Οι απαιτήσεις μου είναι τέτοιες που πάντα ζητάω περισσότερα από όλους. Ξέρουν τι περιμένω από αυτούς και ελπίζω και τον Λόβρεν να επιστρέψει. Η νοοτροπία μας είναι το πιο σημαντικό από όλα. Ο Μιχαηλίδης και ο Γιακουμάκης είναι σε καλύτερη κατάσταση, γιατί μπήκαν νωρίτερα στην προπόνηση με την ομάδα». Με τέτοιο πρόγραμμα, κάθε επιστροφή μετράει διπλά.