Η ΚΕΔ εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την ασφάλεια των διαιτητών

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) έσπευσε να υποστηρίξει τους Έλληνες διαιτητές και να εκφράσει την ανησυχία της για την ασφάλεια τους, σε σχέση με την απόφαση για ομαδικό κώλυμα από τα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Αναφερόμενη σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), η ΚΕΔ εξέφρασε την άποψή της ότι οι διαιτητές αντιμετωπίζουν στοχοποίηση και ανέφερε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει:

«Μετά τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, η ΚΕΔ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή. Η επιστολή της ΚΕΔ/ΕΠΟ αποτελεί συνέχεια της επιστολής που απέστειλαν οι διαιτητές και βοηθοί της Super League 1.

Κατόπιν όλων αυτών, συνελήφθη η απόφαση για συνάντηση της ΚΕΔ και των αξιωματούχων διαιτησίας της Super League 1 με τη διοίκηση της ΕΠΟ».

Η επιστολή της ΚΕΔ επεσήμανε:

«Μετά την ανάγνωση της επιστολής των Ελλήνων διαιτητών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεχόμαστε πολλά παράπονα από τους διαιτητές μας και ανησυχούμε για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι έχουμε λάβει την υπόσχεση ασφαλείας των διαιτητών σε όλους τους αγώνες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, μετά την επιστολή της UEFA και της επιτροπής Διαιτησίας.

Δεν μπορεί να υπάρχει ανασφάλεια για τις συνθήκες αυτές, που πρέπει να είναι εξασφαλισμένες για όλες τις ομάδες και τα μέλη της διαιτητικής ομάδας.

Τα μέλη της ΚΕΔ αντιμετωπίζουν επίσης στοχοποίηση και ανακοινώσεις από αξιωματούχους ή άλλα μέλη του ποδοσφαιρικού χώρου, πράγμα που επηρεάζει αρνητικά τη στοχοπροσηλωμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ υποστηρίζει πλήρως τους Έλληνες διαιτητές και θα συνεχίσει να το πράττει.

2. Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί άμεση συνάντηση για την επίλυση του θέματος.

3. Προτείνουμε την άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και άλλους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη διαιτησία.

Για την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ