Η ΑΕΚ είναι σε φουλ ρυθμό στις μεταγραφές! Το πρωί του Σαββάτου (06/07) ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία με τον Ρομπέρτο Περέιρα. Ο Περέιρα θα υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα ενωθεί ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα, που παίξανε μαζί στη Ρίβερ Πλέιτ στην αρχή της καριέρας τους.
Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Έτσι, θα είναι έτοιμος για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς στα προκριματικά του Europa Conference League.
Ο Περέιρα παίζει ως επιθετικό χαφ πίσω από τον επιθετικό και μπορεί να είναι είτε κεντρικός μέσος, είτε δεξιός εξτρέμ. Στην Ουντινέζε, όπου έπαιξε στη δεύτερη θητεία του, συμμετείχε σε 227 ματς, με 27 γκολ και 37 ασίστ.
Το 2016 μετακόμισε στην Γιουβέντους έναντι 17 εκατ. ευρώ και ακολούθησαν 68 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ. Το 2020 μετακόμισε στη Premier League στη Γουότφορντ έναντι 9 εκατ. ευρώ και σημείωσε 115 συμμετοχές, 18 γκολ και 8 ασίστ.
Επίσης, έχει αγωνιστεί με την εθνική Αργεντινής, όπου έχει 19 συμμετοχές και 2 γκολ.