Εντάσεις μεταξύ Μπέου και Λίβα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης για τον χαρακτηρισμό “μαϊμού”

Εντάσεις μεταξύ Μπέου και Λίβα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης για τον χαρακτηρισμό “μαϊμού”

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, για τη ρατσιστική επίθεση από τον πρόεδρο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, οι τόνοι ανέβηκαν. Η Κηφισιά κατέθεσε βίντεο όπου ο κ. Μπέος χρησιμοποιεί τον όρο “μαϊμού”. Ο νομικός εκπρόσωπος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, αντιδρώντας, διαδραμάτισε ένταση με τον κ. Μπέο.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, οι δικηγόροι του κ. Μπέο έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας ότι ο όρος “μαϊμού” δεν έχει ρατσιστική σημασία. Επιχειρηματολόγησαν ότι η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά στο ποδόσφαιρο και άλλα πεδία, καθώς και ότι ο κ. Μπέος δεν έχει παρελθόν σε ρατσιστικές ενέργειες. Η διαδικασία συνεχίστηκε με ένταση, αλλά τελικά η τάξη αποκαταστάθηκε και η εκδίκαση συνεχίστηκε.

Είναι προς σημείωση ότι ο κ. Λίβας ζήτησε διακοπή για να ηρεμήσουν οι συναισθηματικοί τόνοι. Ωστόσο, οι διαφωνίες παρέμειναν έντονες. Οι αντιπρόσωποι των δύο πλευρών συνέχισαν να εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του οργάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ