Δυσκολίες στην εύρεση ξένου διαιτητή για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ενώ όλα τα βλέμματα είναι πάνω στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων σήμερα, ήδη υπάρχουν προβλήματα για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Super League (21:00). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση ξένου διαιτητή υψηλού επιπέδου για να διευθύνει το σημαντικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι ομάδες του Big 4, ανάμεσά τους ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, έχουν συμφωνήσει ότι τα ντέρμπι ανάμεσά τους πρέπει να διαιτητεύονται από ξένους διαιτητές και όχι Έλληνες. Ωστόσο, παρά την παρουσία διεθνών διαιτητών το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να οριστεί Έλληνας διαιτητής για το ντέρμπι της Δευτέρας, προκειμένου να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν γίνει προς τις υπόλοιπες ομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την πλευρά της ΑΕΚ, υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εργάζεται για την ορισμό ελληνικού διαιτητή για το παιχνίδι της Δευτέρας. Αυτή η πληροφορία ανακόπτει τις προσδοκίες της ΑΕΚ, η οποία επιθυμεί να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει για τη διαιτησία στα ντέρμπι ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ορίστηκε ξένος διαιτητής από την UEFA μετά από παρέμβαση του προέδρου της, Alexander Čeferin. Παρόλα αυτά, παρά τις προσπάθειες για ξένους διαιτητές και στον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης, ορίστηκε Έλληνας διαιτητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ