Ο Ράφα Μπενίτεθ μίλησε ανοιχτά μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο, χωρίς να κρύψει τα προβλήματα. Η ομάδα δείχνει αστάθεια, λένε πολλοί, κι εκείνος το εξήγησε με λεπτομέρειες. Κούραση από τα ματς, ροτέισον ανάγκη, και βλέμμα στις μεταγραφές για να βελτιωθεί το πράγμα.
Η κούραση και οι επιλογές στο γήπεδο
Δεν είναι εύκολο να παίζεις συνέχεια, είπε ο Μπενίτεθ. Μετά το ταξίδι στην Ευρώπη, η ομάδα χρειαζόταν φρέσκα πόδια, αλλά δεν βγήκε όπως ήθελαν. Γύρισαν σε παίκτες κουρασμένους και βελτιώθηκαν, όμως δεν φτάνει αυτό για όλους τους αγώνες.
«Νομίζω ότι πολλές φορές αναλύουμε τα πράγματα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Με την ΑΕΚ ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος και όχι στο δεύτερο. Απόψε το αντίθετο. Στο ευρωπαϊκό ήμασταν καλοί.
Δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα απόψεων. Έχουμε πολλά συνεχόμενα ματς. Πρέπει να γίνεται ροτέισον. Πρέπει να μπουν παίκτες που έχουν περισσότερη ενέργεια. Όταν βλέπεις ότι αυτό δεν δουλεύει, πρέπει να βάλεις παίκτες που είναι καταπονημένοι και είναι δύσκολο να πιάσεις υψηλή απόδοση.
Αυτό το παιχνίδι, μετά το ματς του Europa και το ταξίδι, ξέραμε ότι θέλουμε φρέσκα πόδια. Πάντα είναι δύσκολα αυτά τα ματς.
Είδαμε ότι αυτό δεν λειτούργησε. Γυρίσαμε σε παίκτες που ήταν κουρασμένοι, η ομάδα βελτιώθηκε, αλλά είναι αδύνατον να στηρίζεσαι σε λίγους όταν θες να έχεις καλή απόδοση σε πολλά συνεχόμενα ματς.
Θέλαμε να προφυλάξουμε παίκτες. Π.χ. τον Πελίστρι, που γύρισε από τραυματισμό και θα ήταν ρίσκο να παίξει. Όπως και τον Τσιριβέγια, που μπήκε, βοήθησε, αλλά τελικά τραυματίστηκε».
Πρέσινγκ, τακτικές και βλέμμα στο μέλλον
Στο πρώτο ημίχρονο το πρέσινγκ δεν πέτυχε, όπως εξήγησε. Ο Ατρόμητος πίεσε, αυτοί μπλόκαραν στα πλάγια. Στο δεύτερο πήραν την κατοχή και σπρώξανε τον αντίπαλο πίσω.
«Όσον αφορά το κομμάτι του πρέσινγκ, στο πρώτο θέλαμε να το κάνουμε, αλλά έγινε με λάθος τρόπο. Στο δεύτερο δεν χρειάστηκε, αφού είχαμε κατοχή. Κυκλοφορούσαμε γρήγορα την μπάλα και βρίσκαμε διαδρόμους. Στο πρώτο μας πίεσε ο αντίπαλος.
Προσπαθήσαμε να πάμε από τα πλάγια, δεν τα καταφέραμε και κάπου εκεί μπλοκάραμε. Η προσέγγισή μας είναι πάντα η ίδια. Θέλουμε να έχουμε ποικιλία στις επιθέσεις μας. Άλλες φορές να κρατάμε την μπάλα, άλλες φορές – όταν μας δίνεται η ευκαιρία – να παίζουμε άμεσα.
Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, σπρώξαμε τον αντίπαλο στη δική του εστία».
Μεταγραφές έρχονται, γιατί η περίοδος είναι ανοιχτή. Ο Μπενίτεθ θέλει καλύτερο πλάνο και παίκτες να το κάνουν πράξη. Στόχος οι τρεις διοργανώσεις, παρόν και μέλλον μαζί.
«Σίγουρα, αφού η μεταγραφική περίοδος είναι ανοιχτή, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Εμείς πρέπει να έχουμε το καλύτερο πλάνο και οι παίκτες να το εκτελέσουν πιο καλά. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλουμε να βελτιώσουμε το υλικό της ομάδας. Οι μεταγραφές είναι ανοιχτές. Γνώμονάς μας δεν είναι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον».