Σε συνέντευξή του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μίλησε για τη δυσκολία του προγράμματος των ντέρμπι στην ελληνική Super League, καθώς επίσης και για τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Champions League. Ο Αλμέιδα αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την ψυχολογία της ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της από το Champions League.
Ο Αλμέιδα εξέφρασε τη λύπη του για το όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Ευρώπη και ανέφερε ότι η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί στον επόμενο αγώνα με τον Βόλο για το πρωτάθλημα. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΑΕΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να σηκωθεί για να παλέψει.
Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα της ομάδας που περιλαμβάνει αρκετά δύσκολα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τη Μπράιτον και τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό έφερε τους Έλληνες προπονητές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί καλύτερα.
“Θα μπορούσαν να το έχουν σκεφτεί καλύτερα”, ανέφερε ο Αλμέιδα, επισημαίνοντας τη σημασία των ντέρμπι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα παιχνίδια.