Αναβολή του τελικού του τουρκικού Super Cup στη Σαουδική Αραβία: Κοινή Δήλωση Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε

Αναβολή του τελικού του τουρκικού Super Cup στη Σαουδική Αραβία: Κοινή Δήλωση Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε

Η προγραμματισμένη διεξαγωγή του τελικού του τουρκικού Super Cup ανάμεσα στην Γαλατάσαραϊ και στην Φενέρμπαχτσε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας αναβλήθηκε, προκαλώντας αναστάτωση.

Οι δύο ομάδες είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν φορώντας μπλουζάκια με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ και με εθνικιστικά σύμβολα, ωστόσο οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Ως αποτέλεσμα, ο αγώνας αναβλήθηκε λίγα λεπτά πριν από την έναρξή του.

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η Γαλατάσαραϊ και η Φενέρμπαχτσε εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση εκφράζοντας λύπη για τα προβλήματα στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική πλευρά:

«Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.

Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa.

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαραϊ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ