Ο Χουγκάζ εκφράζει ανησυχία για την απουσία του Βέσελι στην προετοιμασία για το EuroBasket 2025

Ο Χουγκάζ εκφράζει ανησυχία για την απουσία του Βέσελι στην προετοιμασία για το EuroBasket 2025

Ο προπονητής Κρις Χουγκάζ αναλύει την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας προκειμένου να προκριθεί στο EuroBasket 2025.

“Οι Τσέχοι είναι λαός που λατρεύει το μπάσκετ. Φυσικά χαρακτηρίζονται από ψηλή σωματική διάπλαση και πνεύμα αγώνα, παίκτες με φιλότιμο και ιδιαίτερα εργατικοί. Διαθέτουν μια ομάδα με ομοιογένεια, καθώς παίζουν μαζί εδώ και πολλά χρόνια, αν και ο προπονητής είναι καινούριος. ”

Συνεχίζει λέγοντας “Αποφασίσαμε τότε να εργαστούμε με την ιστορική ομάδα της Πράγας με σκοπό να αναδείξουμε νέα ταλέντα. Υπάρχει ένα πλήρες σύστημα υποστήριξης προς αυτήν τη διαδικασία”, είπε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio.

Στη συνέχεια, ο Κρις Χουγκάζ μιλά για τον Όντρεϊ Σέναλ: “Τον είχα εισάγει σε αγώνα στα 20 του χρόνια, μετά από μια σοβαρή καταστροφή που τον κράτησε εκτός για ένα ολόκληρο χρόνο. Ήταν ένα παιδί με εντυπωσιακά σωματικά και ψυχικά προσόντα.

Πραγματικά εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή και κατάφερε να γίνει βασικό μέλος της Εθνικής, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει πολλές θέσεις λόγω της φυσικής του δύναμης, είναι ικανός να παίξει ως “1” και “2”.

Πιστεύω ότι στην Τσεχία θα παίξουν με Σατοράνσκι και Σέναλ, δύο ηγέτες. Δίδουν σημαντική έμφαση στο συλλογικό πνεύμα, όπως και κατά την οικοδόμηση των επιθέσεών τους.

Για την απουσία του Γιαν Βέσελι: “Υπάρχει ο Μπάλβιν, ο Άουντα, υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες, αλλά η απουσία του Βέσελι θα αισθανθεί. Η συνεργασία του με τον Σατοράνσκι αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την Τσεχία”.

Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική: “Όσον αφορά την επίθεσή τους, είναι στοχευμένοι στα σουτ. Πρέπει να προσέξουμε το συλλογικό πνεύμα και τα επιθετικά ριμπάουντ τους, καθώς διαθέτουν παίκτες με μεγάλη σωματική δύναμη. Επιδιώκουν τόσο την ταχύτητα όσο και την οργανωμένη παιδική χαρά”.

Για το αν η παρουσία του Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής αποτελεί έμπνευση για τους παίκτες ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω: “Η έμπνευση αποτελεί βασικό στοιχείο για τον προπονητή, η ικανότητά του να δώσει κίνητρο. Ο Σπανούλης σίγουρα θα δώσει αυτό το κίνητρο και θα το ενσωματώσει στη σύγχρονη αντίληψη του μπάσκετ.

Με την εμπειρία και την παθιασμένη προσέγγιση που διαθέτει, θα μπορέσει να μεταδώσει αυτήν την πνευματική διάθεση στους παίκτες. Φυσικά, μόνος του δεν επαρκεί, αλλά πιστεύω ότι θα έχει την υποστήριξη για να διαδώσει αυτό που επιθυμεί”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ