Καλαβρός: “H Ελλάδα πρέπει να είναι ο εαυτός της κόντρα στη Ν. Ζηλανδία”

Καλαβρός: “H Ελλάδα πρέπει να είναι ο εαυτός της κόντρα στη Ν. Ζηλανδία”

Ο προπονητής Μιχάλης Καλαβρός μίλησε σε συνέντευξη στο EΟΚ WebRadio για τον αυριανό μεγάλο αγώνα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Ο Καλαβρός, που είχε θητεία στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, μίλησε για την εμπειρία του στη χώρα, τη φιλοσοφία του μπάσκετ στη Νέα Ζηλανδία, την ομάδα της και τον προπονητή της, αλλά και για τον αυριανό αγώνα.

Αρχικά, ο Καλαβρός αναφέρθηκε στην εμπειρία του στη Νέα Ζηλανδία, αποκαλύπτοντας ότι ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και μιλώντας θετικά για την τακτοποιημένη κουλτούρα και τους αθλητικούς ανθρώπους που συνάντησε εκεί. Έκανε επίσης λόγο για το πάθος των Νεοζηλανδών για το ράγκμπι, αναφέροντας ότι όλα τα παιδιά γεννημένα στη χώρα θέλουν να γίνουν παίκτες ράγκμπι.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του μπάσκετ στη Νέα Ζηλανδία, ο Καλαβρός τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ φυσικό και δυναμικό παιχνίδι, με ψηλούς παίκτες που σουτάρουν και γκαρντ που παίρνουν πόντους. Επίσης, αναφέρθηκε στην οργάνωση του μπάσκετ στη χώρα και στην προσοχή που δίνεται στις ακαδημίες και τις υποδομές, με στόχο να βγαίνουν ποιοτικοί παίκτες.

Όσον αφορά την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, ο Καλαβρός είπε ότι πρόκειται για μια ανανεωμένη ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Τόνισε όμως ότι λείπουν δύο μεγάλα ονόματα από την ομάδα, τον Αμπερκρόμπι και τον Λο, καθώς επίσης και τα αδέρφια Γουέμπστερ. Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα έχει μία ενθουσιώδη προσέγγιση και αποτελείται από παιδιά που παίζουν σε αρκετά ψηλό επίπεδο.

Ο προπονητής Καλαβρός επισήμανε επίσης ότι η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι καλύτερη από την Νέα Ζηλανδία και ότι πρέπει να προσέξει τον εαυτό της και να παίξει το παιχνίδι της. Τόνισε όμως ότι η Νέα Ζηλανδία έχει επικίνδυνους παίκτες και μπορεί να προξενήσει προβλήματα αν η Ελλάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της.

Τέλος, ο Καλαβρός αναφέρθηκε στην Χάκα, τον πολεμικό χορό των Μαορί, και αποκάλυψε πώς η Χάκα είναι ένα συνταρακτικό θέαμα όταν τον βλέπεις από τους ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο αυριανός αγώνας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας με τη Νέα Ζηλανδία θα είναι μια δυνατή δοκιμασία, αλλά ο Καλαβρός πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη ομάδα και έχει τις δυνατότητες να κερδίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ