Καλαμπόκης: “Τα παιδιά κατάκτησαν τον σεβασμό όλων μας”

Ο Γιάννης Καλαμπόκης εξέφρασε τα εύσημα προς τους παίκτες μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16. Η επόμενη αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι η Γαλλία.

“Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι συγχαρητήρια στα παιδιά”, είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων και συνέχισε: “Ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας, απέναντι σε μια ομάδα από έναν δυνατό όμιλο και η τέταρτη θέση δεν σημαίνει ότι είναι αδύναμη ή κακή ομάδα. Είχαμε αντιμετωπίσει ψηλά και δυνατά σώματα και περιμέναμε ότι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού μας και να μας δώσουν πολλά τρίποντα. Ήξεραν ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και στις επιθετικές συνεργασίες μας”.

Ο Καλαμπόκης συνέχισε: “Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι μας δεν είναι τα τρίποντα, είμαστε μια ομάδα που παίζει διαφορετικά. Ήταν δύσκολο να βρούμε ευκαιρίες κοντά στο καλάθι λόγω του μεγέθους τους, αλλά είναι σημαντικό να μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες με άγχος και πίεση, έχοντας πολλές λύσεις και εναλλακτικές στον τρόπο που παίζουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που αγωνίζονται και τον σεβασμό που έχουν κερδίσει από όλους μας και από τους Έλληνες που παρακολουθούν τους αγώνες”.

Σχετικά με τη Γαλλία, ο Καλαμπόκης είπε: “Έχουμε έναν αγώνα με έναν αντίπαλο που σέβεται πολύ και φαίνεται ατελείωτος μέσα στο γήπεδο, λόγω του μεγέθους του. Εμείς όμως πιστεύουμε στον εαυτό μας, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και τις ισχυρές μας πλευρές και είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουμε αυτόν τον δύσκολο αντίπαλο”.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ