Το Dune 2 ξεκίνησε με επιτυχία στους κινηματογράφους!

Το Dune 2 ξεκίνησε με επιτυχία στους κινηματογράφους!

Το Dune 2 κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως και τα αποτελέσματα στο box office είναι ενθαρρυντικά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Variety, το Dune: Part Two συγκέντρωσε 32,1 εκατομμύρια δολάρια στην πρώτη του μέρα στα ταμεία. Αυτό περιλαμβάνει και τα έσοδα 12 εκατομμυρίων δολαρίων από προεπισκοπήσεις που διεξήχθησαν σε επιλεγμένες αίθουσες τις προηγούμενες ημέρες.

Σε σύγκριση, το πρώτο Dune που προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 ταυτόχρονα στο HBO Max και στις αίθουσες, είχε εσοδείες 41 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακό του. Το Dune: Part Two κατάφερε να πλησιάσει αυτό το σημείο μέσα σε μία μόνο μέρα, υποδηλώνοντας ότι με τα έσοδα από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπερβεί τον προκάτοχό του.

Το Dune 2 έχει ήδη τη μεγαλύτερη εκκίνηση του 2024, ξεπερνώντας το box office των 28,6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε επιτύχει το “Bob Marley: One Love” σε τρεις ημέρες. Προβλέψεις υποδηλώνουν ότι μέχρι τη Δευτέρα τα έσοδα της εντυπωσιακής συνέχειας του σκηνοθέτη Denis Villeneuve θα αγγίξουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία έχει επίσης το πλεονέκτημα της έκδοσης σε IMAX και Dolby, καθώς πολλοί θεατές προτιμούν τα πιο ακριβά εισιτήρια για να απολαύσουν το οπτικοακουστικό θέαμα των Warner Bros. και Legendary Entertainment με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Στην κριτική μας, συγκεντρώσαμε απόψεις της Φωτεινής Λεβογιάννη σχετικά με την ταινία:

“Οι συγκρίσεις με το ‘The Empire Strikes Back’ του ‘Star Wars’ είναι αναπόφευκτες, όχι μόνο λόγω του κοινού υλικού πηγής, αλλά και επειδή το έργο του Villeneuve θεωρείται εξίσου εμβληματικό. Η διλογία του έχει ήδη αποκτήσει υψηλή θέση στην ιστορία του κινηματογράφου και φαίνεται ότι θα διαμορφώσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας για την τρέχουσα δεκαετία και πέρα. Συνιστώ να το απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη ώστε να μη χάσετε τη μαγεία του.”

Η σύνοψη του Dune 2 περιλαμβάνει τα ακόλουθα: “Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, όπως επιχειρεί να αντιμετωπίσει αυτούς που συνωμότησαν εναντίον της οικογένειάς του. Διχασμένος μεταξύ της αγάπης και του πεπρωμένου του, πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του ορατού σύμπαντος. Με τολμηρές ενέργειες, ο Πολ επιδιώκει να αλλάξει το μέλλον και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που του επιφυλάσσει ο δρόμος του.”

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στο sequel περιλαμβάνουν τους Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler και Florence Pugh.

Το Dune: Part 2 κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες από τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ