Ο Denis Villeneuve του Dune: “Οι σειρές έχουν επηρεάσει αρνητικά τις ταινίες”

Ο Denis Villeneuve του Dune: “Οι σειρές έχουν επηρεάσει αρνητικά τις ταινίες”

Σε μια συμβολική δήλωση, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve των ταινιών Dune, Arrival και Prisoners μίλησε για την κατάσταση του σινεμά, των τηλεοπτικών σειρών και του Hollywood γενικότερα. Τη στιγμή που προωθεί το Dune: Part 2, που απολαμβάνει άκρως θετικές κριτικές και βαθμολογίες, o Καναδός σκηνοθέτης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Δεν θυμάμαι ταινίες για τους διαλόγους. Δεν με απασχολούν οι διάλογοι. Η καθαρή εικόνα και ο ήχος είναι η δύναμη του κινηματογράφου, αλλά αυτό χάνεται στις ταινίες σημερινής εποχής. Το σινεμά έχει επηρεαστεί από την τηλεόραση. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα δημιουργούσα μια συναρπαστική ταινία χωρίς διάλογο. Ο κόσμος θα αναρωτιόταν: ‘πού είναι οι διάλογοι;’ αλλά δε θα τους έλειπαν.” – Denis Villeneuve

Το Dune: Part 2 θεωρείται ως η κορυφαία ταινία βαθμολογικά στην ιστορία σύμφωνα με IMDb και Rotten Tomatoes και αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Στο sequel, συμμετέχουν ηθοποιοί όπως Timothée Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Lea Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler και Florence Pugh.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ