Ντιουν Part 2: Απίστευτη Επιτυχία για το sequel ακόμα πριν την πρεμιέρα στις αίθουσες!

Ντιουν Part 2: Απίστευτη Επιτυχία για το sequel ακόμα πριν την πρεμιέρα στις αίθουσες!

Η φαινομενική επιτυχία του Dune και της σκηνοθετικής αισθητικής του Denis Villeneuve επανέρχεται με το sequel με τίτλο “Dune: Part 2“, το οποίο κατακτά όχι μόνο τις καρδιές του κοινού -μέχρι στιγμής- αλλά και τις βαθμολογίες. 

Το Dune Part 2 έχει λάβει μόνο θετικές κριτικές από σχεδόν κάθε μέσο που είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κάνοντάς το να σημειώσει ένα ρεκόρ στο Rotten Tomatoes ακόμα και πριν την επίσημη πρεμιέρα. Στη δημοφιλή αυτή ιστοσελίδα βαθμολογιών, το sequel του Denis Villeneuve βρίσκεται στην πρώτη θέση με 97% βαθμολογία μετά από 148 επικυρωμένες κριτικές, προβλέποντας την αντίδραση του κοινού. Αυτή τη στιγμή, το έργο έχει λάβει την ετικέτα “Φρέσκο / Certified Fresh”, ενώ έχει καταγράψει τη υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών στο Rotten Tomatoes, μέχρι στιγμής.

Το Part 2 κατάφερε να διατηρήσει σταθερά το 97% σκορ του για μία εβδομάδα από την πρώτη κυκλοφορία των κριτικών, ενώ συγκρίνεται με το Part 1, το οποίο είχε καταγράψει μόλις 83% σκορ. Επίσης, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο δημοφιλές IMDb, όπου το Dune Part 2 έχει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών με 9.4/10, ξεπερνώντας κλασικές ταινίες όπως “The Shawshank Redemption” (9.3/10) και “The Godfather” (9.2).

Παρόλα αυτά, οι βαθμολογίες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι υπό διαρκή αλλαγή, οπότε η θέση του Part 2 παραμένει αβέβαιη. Παρόλα αυτά, ο “Μίδας” των επικών εποχών, δηλαδή ο Denis Villeneuve, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το ταλέντο του στην ενασχόληση με τον κινηματογράφο, παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικό, σκεπτικό και ψυχαγωγικό μπλοκμπάστερ φιλμ. 

47VVt5f

5pMs6Md

Οι πολλές συγκρίσεις μεγέθους με το Lord of the Rings: The Two Towers και το Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back δεν είναι τυχαίες, αφού πολλοί κριτικοί έχουν αποθεώσει το sequel ως εξίσου εμβληματικό. Σε μία κριτική προς την ταινία, η Φωτεινή Λεβογιάννη αναφέρει:

Οι συγκρίσεις με το “The Empire Strikes Back” του “Star Wars” είναι αναπόφευκτες, όχι μόνο λόγω των κοινών στοιχείων τους, αλλά και λόγω της εξίσου εμβληματικής φύσης τους. Η διλογία του Villeneuve, η οποία μάλλον θα επεκταθεί σε τριλογία, έχει ήδη καθορίσει το μέλλον της επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αξίζει να απολαμβάνεται στη μεγάλη οθόνη για να ανακαλύψετε τη μαγεία της.

q9yIKal

Η σύνοψη του Dune 2 περιγράφει την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ οι κεντρικοί ηθοποιοί παραμένουν οι ίδιοι. Η πρεμιέρα του Dune: Part 2 στις 29 Φεβρουαρίου 2024 στις ελληνικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ