Η Pixar αντιτίθεται στα live-action remakes της Disney

Η Pixar αντιτίθεται στα live-action remakes της Disney

Παρά τις προσπάθειες της Disney να αναβιώσει τις κλασικές της ταινίες κινουμένων σχεδίων με live-action διασκευές, η Pixar αντιστέκεται σε αυτήν την τάση. Η Pixar, γνωστή για τα κινούμενα σχέδια της, δηλώνει ότι προτιμά τη δημιουργία αυθεντικών και μοναδικών ιστοριών.

Σε συνέντευξη του με το περιοδικό TIME, ο επικεφαλής της Pixar, Pete Docter, αποκλείει την πιθανότητα remake κλασικών ταινιών της εταιρίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτήν την πρακτική. Με παραδείγματα όπως το “‘Ρατατούι’ με πρωταγωνιστή τον Josh O’Connor, ο Docter επισημαίνει τη σπουδαιότητα της πρωτοτυπίας στη δημιουργία ταινιών.

Ο Docter υποστηρίζει ότι οι κόσμοι που δημιούργησε η Pixar δεν είναι εύκολο να μεταφραστούν σε live-action, καθώς αυτοί λειτουργούν μέσα στους κανόνες των κινουμένων σχεδίων. Επιπλέον, αναφέρεται στη σπουδαιότητα της πρωτοτυπίας και της δημιουργικότητας στη βιομηχανία του animation.

Αναφερόμενος στην επόμενη ταινία της Pixar, το “Inside Out 2“, ο Docter τονίζει ότι η επιτυχία αυτής της ταινίας θα προσδιορίσει τη μελλοντική πορεία της εταιρίας. Με απόλυτη ειλικρίνεια, δηλώνει ότι αν η ταινία δεν αποδειχθεί επιτυχημένη, τότε θα χρειαστεί να αναθεωρήσει ριζικά τη λειτουργία της Pixar.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ