Η Δυστοπική Ταινία του Alex Garland, “Civil War”, Πρωταγωνιστεί με Ρεκόρ Εισπράξεων για την A24

Η Δυστοπική Ταινία του Alex Garland, “Civil War”, Πρωταγωνιστεί με Ρεκόρ Εισπράξεων για την A24

Η νέα ταινία με τίτλο “Civil War” (Εμφύλιος Πόλεμος), σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Alex Garland (Ex Machina, Annihilation), σαρώνει στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ταινία αναπτύσσει ένα δυστοπικό σενάριο γύρω από ένα δεύτερο Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Με το θέμα των επερχομένων Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ, όπου οι Joe Biden και Donald Trump θα διεκδικήσουν τη θέση τους στο Λευκό Οίκο, η ταινία κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού.

Το “Civil War” συγκέντρωσε πάνω από $25.7 εκατομμύρια κατά το πρώτο τριήμερο προβολής του στις αίθουσες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία άνοιγματος της Α24 στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ βρέθηκε στην κορυφή των αμερικανικών αιθουσών για το Σαββατοκύριακο. Αυτή η επιτυχία αποτελεί μια νίκη για την εταιρία παραγωγής και τη δέσμευσή της σε πιο μεγάλες και επικές παραγωγές.

Η ταινία, που ονομάζεται “Civil War” στην Ελλάδα, είναι επίσης η ακριβότερη παραγωγή που έχει κάνει ποτέ η A24, με έναν προϋπολογισμό που ανέρχεται στα $75 εκατομμύρια. Αν και ακόμη χρειάζεται να κάνει κέρδη, το ενθαρρυντικό αυτό ξεκίνημα δημιουργεί αισιοδοξία για την εταιρία.

Η νέα ταινία του Alex Garland παρουσιάζει ένα δυστοπικό σενάριο, αφηγούμενο την εξέλιξη μιας τέτοιας κατάστασης μέσα από τα μάτια μιας φωτορεπόρτερ που αναζητά την αλήθεια. Με ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τους Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno και Cailee Spaeny, η ταινία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία.

Η ταινία αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή της A24, με ένα κόστος που φτάνει τα $75 εκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τα ρεκόρ των προηγούμενων ταινιών της εταιρίας. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχημένη προσπάθεια της A24 να προσφέρει επικές παραγωγές σε blockbuster επίπεδο και το “Civil War” αναμένεται να προβληθεί και σε IMAX αίθουσες.

Η πρεμιέρα του “Civil War” στους ελληνικούς κινηματογράφους έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ