Απεβίωσε ο θρυλικός ηθοποιός Donald Sutherland

Απεβίωσε ο θρυλικός ηθοποιός Donald Sutherland

Έχει έρθει στην επιφάνεια μία λυπητερή είδηση σχετικά με τον θρυλικό και διάσημο ηθοποιό, Donald Sutherland (Ντόναλντ Σάδερλαντ), που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο γιος του, Kiefer Sutherland, μέσω ανάρτησής του στα social media. «Με βαριά καρδιά, σας ενημερώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, έφυγε από τη ζωή. Πιστεύω προσωπικά ότι υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Sutherland ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή τη δεκαετία του ’60 και στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές σημαντικές ταινίες που ανέδειξαν το όνομά του, ιδίως στα ’70s. Μερικές από αυτές είναι τα Don’t Look Now, Klute, Mash και Animal House.

Εκτός από αυτές τις ταινίες, πολλοί από εσάς ίσως τον θυμάστε καλύτερα από το Hunger Games, όπου υποδυόταν τον President Snow, καθώς και από την ταινία Moonfall του 2022, το Ad Astra, το Lord of War, τη σειρά Frankenstein και πολλές άλλες ταινίες και projects.

Γεννήθηκε το 1935 στο Σεντ Τζον του Καναδά, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στο Λονδίνο. Κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 1996 για τον ρόλο του στην ταινία Πολίτης Χ και τη δεύτερη το 2002 για την τηλεταινία Μονοπάτια πολέμου. Τον Νοέμβριο 2017 τιμήθηκε με το Τιμητικό Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ