Σίσσυ Χρηστίδου: Γιατί θα καλούσε τον Γιώργο Λιάγκα στο “Χαμογέλα και πάλι” (αλλά δεν περιμένει να έρθει)

Σίσσυ Χρηστίδου: Γιατί θα καλούσε τον Γιώργο Λιάγκα στο “Χαμογέλα και πάλι” (αλλά δεν περιμένει να έρθει)

Η Σίσσυ Χρηστίδου, λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής της “Χαμογέλα και Πάλι”, μίλησε ανοιχτά για τη σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο γύρω από τις φήμες περί κόντρας που τους συνοδεύουν.

Η “Κόντρα” στο Τηλεοπτικό Τοπίο: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Γεωργιάδη για το περιοδικό ΟΚ, η Σίσσυ Χρηστίδου κλήθηκε να σχολιάσει τις συχνές αναφορές σε μια υποτιθέμενη έχθρα της με τον Γιώργο Λιάγκα. Οι δύο παρουσιαστές, άλλωστε, αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στο πρωινό infotainment των ελληνικών καναλιών, με τις εκπομπές τους να συχνά αλληλεπιδρούν, έστω και έμμεσα, μέσω του σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας.

Η κεντρική ερώτηση που τέθηκε αφορούσε την πιθανότητα να καλέσει τον Γιώργο Λιάγκα στην εκπομπή της:

«Εννοείται. Με μεγάλη χαρά. Δεν νομίζω πως θα ερχόταν βέβαια, αλλά θα το ήθελα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χρηστίδου, αφήνοντας να εννοηθεί πως από την πλευρά της δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο σε μια τέτοια προσέγγιση.

Αμοιβαίες Προκλήσεις και η Φυσιογνωμία του Τηλεοπτικού Σχολιασμού

Στην ακόλουθη ερώτηση, αν ο Γιώργος Λιάγκας θα επιθυμούσε να φιλοξενήσει εκείνη στη δική του εκπομπή, η απάντηση της παρουσιάστριας ήταν επίσης αποκαλυπτική:

«Δεν με έχει καλέσει πάντως. Γενικά δεν είναι το καλύτερό μου να δίνω συνεντεύξεις, ούτε και του Γιώργου. Μάλλον γι’ αυτό δεν θα γίνει ποτέ», τόνισε, αναδεικνύοντας την κοινή τους απροθυμία να βρίσκονται στην θέση του συνεντευξιαζόμενου, παρά στον ρόλο του συνεντευξιαστή.

Η ουσία του ζητήματος, όμως, αναδείχθηκε όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ίδια την έννοια της “κόντρας”:

«Είναι αστείο να το συζητάμε. Έχουμε μια στήλη όπου σχολιάζουμε τις τηλεοπτικές στιγμές της εβδομάδας, ε, ο Γιώργος καταφέρνει να βάζει πάντα τον εαυτό του μέσα! Δίνει το πιο πολύ ψωμί. Αυτό που θεωρώ ανισόρροπο είναι ότι μετά τον ενοχλεί. Αφού κάνει ακριβώς το ίδιο στους υπόλοιπους. Και σε μένα φυσικά. Όλα τα παίζει, τη δουλειά του κάνει. Κι εμείς το ίδιο», εξήγησε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ανάλυση: Ο Κύκλος του Τηλεοπτικού Σχολιασμού

Η δήλωση αυτή προσφέρει μια ενδιαφέρουσα οπτική για τη δυναμική του τηλεοπτικού σχολιασμού και της μετα-τηλεόρασης, όπου οι εκπομπές σχολιάζουν άλλες εκπομπές ή ακόμα και τους ίδιους τους συντελεστές τους. Η Χρηστίδου επισημαίνει με ευθύτητα:

  • Τον ρόλο του Γιώργου Λιάγκα ως πηγής “τηλεοπτικού ψωμιού”, δηλαδή υλικού για σχολιασμό, λόγω της έντονης παρουσίας του και των συχνών δηλώσεών του.
  • Την ανισορροπία που παρατηρείται όταν κάποιος που ο ίδιος σχολιάζει έντονα τους άλλους, ενοχλείται όταν γίνεται αντικείμενο σχολιασμού. Αυτό φανερώνει μια πιθανή έλλειψη αποδοχής της αμφίδρομης φύσης του τηλεοπτικού παιχνιδιού.
  • Την αναγνώριση πως και οι δύο πλευρές, τόσο η ίδια όσο και ο Λιάγκας, “κάνουν τη δουλειά τους”, εντός των πλαισίων της δημοσιογραφικής ανάλυσης και του ψυχαγωγικού σχολιασμού.

Συμπερασματικά, η Σίσσυ Χρηστίδου αποδομεί την έννοια της “κόντρας”, παρουσιάζοντάς την ως μια φυσιολογική πτυχή της τηλεοπτικής πραγματικότητας, όπου ο σχολιασμός και η δημόσια συζήτηση αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της δουλειάς τους. Η ουσία, όπως υποδηλώνει, δεν είναι η προσωπική διαμάχη, αλλά το παιχνίδι των εντυπώσεων και της επικαιρότητας που διαμορφώνεται στην ελληνική τηλεόραση, ιδίως στον χώρο του ψυχαγωγικού πρωινού.

Η συνέντευξη αυτή όχι μόνο προσφέρει διαφάνεια στις σχέσεις μεταξύ των προσώπων της showbiz, αλλά και μια πιο βαθιά κατανόηση του πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της τηλεοπτικής κριτικής και του σχολιασμού στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ