Η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα από τη Μπανταλόνα με 88-66, μπροστά σε 300 φίλους της στο Palau Municipal d’Esports de Badalona. Η σειρά για την προημιτελική φάση του BCL ισοφάρισε στο 1-1. Τώρα, όλα κρέμονται από τον τρίτο αγώνα.
Έχουν μείνει απ’ έξω για την ΑΕΚ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ενώ η Μπανταλόνα έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Άντε Τόμιτς, Σιμόν Μπιργκάντερ και Γκιγέμ Βίβες. Ο τρίτος και αποφασιστικός αγώνας γίνεται στη Sunel Arena την Τετάρτη 15 Απριλίου, όπου η ΑΕΚ ψάχνει την πρόκριση στο Final-4.
Οι πρωταγωνιστές στο παρκέ
Κυριάρχησε από νωρίς η Μπανταλόνα στο πρώτο δεκάλεπτο, με 27 πόντους που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Η ισπανική ομάδα έτρεξε γρήγορα και η πλάστιγγα γύρισε υπέρ της από την αρχή. Δεν άλλαξε κάτι και στη δεύτερη περίοδο, όπου η Μπανταλόνα έδειξε ποικιλία στο σκοράρισμα και σφιχτή άμυνα.
Μέχρι το ημίχρονο, το σκορ έφτασε στο 53-31, με διαφορά +26 που έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκοψε λίγο την επιθετική φόρα της Μπανταλόνα, αλλά η απόσταση έμεινε γύρω στους 20 πόντους. Ο Σάκοτας μάλιστα πήρε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε στα μισά του δεκαλέπτου.
Τελευταία περίοδος. Και πάλι η Μπανταλόνα έλεγχε το ματς, χωρίς να δώσει περιθώρια. Η ΑΕΚ δεν βρήκε τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι.
Στατιστικά και εικόνες από τον αγώνα
Στατιστικά, η Μπανταλόνα είχε 10 περισσότερα εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, 32 έναντι 22 της ΑΕΚ. Οι βολές για την ΑΕΚ ήταν μισές, μόλις 16 από 25. Μεγάλη διαφορά και στις ασίστ, 19-10 υπέρ της Μπανταλόνα, ενώ τα λάθη ήταν 10 για εκείνες και 17 για την ΑΕΚ, με κλεψίματα 13-4.
Τα δεκάλεπτα: 27-13, 53-31, 72-55, 88-66
Τα στατιστικά του αγώνα:
Δείτε photos: