Ο Κουζέλογλου δανεικός από Παναθηναϊκό στο Μαρούσι – Επίσημη μεταγραφή

Ο Κουζέλογλου δανεικός από Παναθηναϊκό στο Μαρούσι – Επίσημη μεταγραφή

Το Μαρούσι έκανε δικό του τον Γιάννη Κουζέλογλου με δανεισμό από τον Παναθηναϊκό AKTOR μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα ανακοίνωσε την είδηση την Πρωτοχρονιά, ενισχύοντας την frontline της. Ο παίκτης, με εμπειρία σε ελληνικά και ξένα γήπεδα, έρχεται να βοηθήσει σε δύσκολη περίοδο.

Η απόκτηση του Κουζέλογλου

H KAE ΜΑΡΟΥΣΙ Chery ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Γιάννη Κουζέλογλου , μέχρι το τέλος της περιόδου, με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Γιάννη, καλωσόρισες στην οικογένεια του Αμαρουσίου Chery.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1995 και φτάνει τα 2.07μ., παίζοντας ως power forward και center. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε με την Partizan Belgrade και έμεινε εκεί έναν χρόνο.

Η πορεία του παίκτη

Από το 2015 ως το 2017 έπαιξε στον Απόλλωνα Πάτρας. Μετά πήγε στο Λαύριο, όπου έμεινε μέχρι το 2020. Στον Άρη, στη σεζόν 2020-21, έβαλε 10.4 πόντους και πήρε 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη Stoiximan Basket League – έκλεισε εκείνη τη χρονιά στη Γαλλία με την Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez.

Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε με τον Ηρακλή, με 9.6 πόντους και 6.2 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα, συν 8.1 πόντους και 5.1 ριμπάουντ στο FIBA Europe Cup. Πήγε στην ΑΕΚ και έκανε 9 πόντους με 6.1 ριμπάουντ ανά ματς. Επέστρεψε στο Λαύριο την άλλη σεζόν, με 10.2 πόντους και 5.2 ριμπάουντ, πριν πάει στην ισπανική San Pablo Burgos.

Από το 2023 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι φέτος. Στο 2023/24 είχε 7.8 πόντους και 5.2 ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League, ενώ στο Basketball Champions League έβαλε 4.9 πόντους και πήρε 4.3 ριμπάουντ. Φέτος, μέχρι το Final Four, μέτρησε 4.5 πόντους και 3.7 ριμπάουντ στην GBL, συν 3.2 πόντους και 2.4 ριμπάουντ στο BCL.

Πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε σε 7 ματς της GBL με 3.3 πόντους σε περίπου 10 λεπτά κατά μέσο όρο. Στην Ευρωλίγκα βγήκε σε 3 παιχνίδια, με 5’38” χρόνο και 1 ριμπάουντ συν 0.3 ασίστ ανά ματς. Έχει παίξει με τις εθνικές εφήβων και νέων ανδρών, και το 2021 κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών – ντεμπούτο απέναντι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη στα παράθυρα FIBA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ