3×3: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βάρκιζα (φωτογραφίες)

3×3: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βάρκιζα (φωτογραφίες)

Από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ και οι φίλοι των αθλητικών εκδηλώσεων θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Βάρκιζας, όπου διεξάγεται το συναρπαστικό Τουρνουά 3×3 με το όνομα FIBA Varkiza Lite Quest by Greece.

Η κατηγορία “Road to Doha” είναι στο επίκεντρο, καθώς θα αναδείξει την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Challenger που θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα του Κατάρ στις 11-12-13 Οκτωβρίου.

Το FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3×3 αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο του μπάσκετ, όπως τονίζει και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

“Η Βάρκιζα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του κόσμου του μπάσκετ. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Τουρνουά FIBA Varkiza Lite Quest by Greece 3×3 για την προώθηση του αθλητισμού και των αξιών του fair play στην πόλη μας”, δηλώνει ο κ. Κωνσταντέλλος.

Θα γίνει επίσης βράβευση τριών Εθνικών ομάδων που κατέκτησαν διεθνείς διοργανώσεις το 2023, καθώς και τριών προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ.

Το Σάββατο, στις 18:30 έως 20:30, θα γίνει η βράβευση των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης των ανδρών και εφήβων, της εθνικής ομάδας cheerleading των γυναικών, του παλαίμαχου διεθνούς διαιτητή Κώστα Δήμου, του προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, Μιχάλη Κυρίτση, και του πρώην προέδρου των ομάδων μπάσκετ του ΑΓΟ Ρεθύμνου και ΑΟΚ Χανίων, Κώστα Ζομπανάκη.

Το Τουρνουά της Βάρκιζας θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη, με συμμετοχή πάνω από 120 ομάδων από 10 χώρες και με διεθνή χαρακτήρα. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Challenger της Ντόχα.

Εκτός από την κατηγορία “Road to Doha” για τους άνδρες, ο Τουρνουά περιλαμβάνει άλλες έξι κατηγορίες για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα με τους αγώνες, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τριπόντων, επιδείξεις επιδεξιοτήτων, αγώνες Shooting Stars και άλλα παιχνίδια για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη σε όλες τις ηλικίες.

Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα που είναι πιστοποιημένα από τη FIBA 3×3 και μεταδίδονται μέσω livestreaming. Οι νικητές θα λάβουν δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ