Το Dodge Charger μετατρέπεται σε ηλεκτρικό αλλά διατηρεί τη δύναμη των muscle cars

Το Dodge Charger μετατρέπεται σε ηλεκτρικό αλλά διατηρεί τη δύναμη των muscle cars

Η Dodge αποκάλυψε πρόσφατα το νέο Dodge Charger, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την παραδοσιακή δύναμη με τη μοντέρνα τεχνολογία. Το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στην κληρονομιά των muscle cars, όπως φαίνεται και στις εικόνες, διατηρώντας ένα συναρπαστικό μίγμα από ρετρό και μοντέρνο στυλ.

Το νέο Daytona, όπως θα ονομάζεται, θα διαθέτει έως 670 ίππους με 850 Nm ροπής και θα επιταχύνει από 0 σε 100 χιλιόμετρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Η ισχυρή έκδοση Scat Pack θα έχει αυτονομία 418 χιλιόμετρα, ενώ η βασική R/T θα προσφέρει 496 ίππους και αυτονομία 510 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Επιπλέον, το σύστημα PowerShot θα προσφέρει 40 ίππους επιπλέον για 15 δευτερόλεπτα όταν ενεργοποιηθεί.

Τα δίθυρα μοντέλα (Challenger) θα κυκλοφορήσουν αρχικά, αλλά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα τεράθυρα Charger. Η παραγωγή τους θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Windsor του Οντάριο του Καναδά. Η εταιρεία δεν προβλέπει χρήση V8 κινητήρων ή plug-in υβριδικών μοντέλων.

Το νέο Dodge Charger αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, με τις εκδόσεις με φυσικό αέριο και 6κύλινδρο εν σειρά 3λιτρο κινητήρα με δύο turbo να προγραμματίζονται για το 2025. Οι τιμές του αναμένεται να κυμαίνονται από περίπου 33.000 έως 96.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ