Τεράστιο πρόστιμο στην DR Automobiles για παραπλάνηση αγοραστικού κοινού

Τεράστιο πρόστιμο στην DR Automobiles για παραπλάνηση αγοραστικού κοινού

Εκ νέου, η ιταλική κυβέρνηση αντιδρά και επιβάλλει ένα μεγάλο πρόστιμο σε μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία παρουσίαζε τα οχήματά της ως «Made in Italy» παρά την πραγματικότητα.

Λίγες εβδομάδες πριν, είχαμε τη κατάσχεση 134 Topolino που προέρχονταν από το Μαρόκο, παρουσιάζοντας όμως ως χώρα προέλευσης τη γειτονική χώρα.

Τώρα, η DR Automobiles πρέπει να καταβάλει ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς εισήγαγε οχήματα από την Κίνα και αλλάζοντας απλά το σήμα τους. Αυτό καθ’ αυτό δεν είναι προβληματικό, αλλά η εταιρεία διαφήμιζε λανθασμένα πως τα μοντέλα ήταν ιταλικής προέλευσης.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Σύμφωνα με την Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM), η DR ξεκίνησε να διαφημίζει τα μοντέλα της DR και EVO τον Δεκέμβριο του 2021, υποστηρίζοντας ότι κατασκευάζονταν στην Ιταλία. Αυτή η παραπλανητική τακτική ενίσχυσε τις πωλήσεις, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η αναφορά περιέχει εκτενείς πληροφορίες και παραδείγματα σε 71 σελίδες, όπου η εταιρεία παρουσιαζόταν ψευδώς ως ιταλική. Υπάρχουν ακόμα και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα οχήματα έφταναν στην Ιταλία πλήρως συναρμολογημένα.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ