Leapmotor: Ποιο μοντέλο εισάγει σε υψηλής ζήτησης κατηγορία της αγοράς

Leapmotor: Ποιο μοντέλο εισάγει σε υψηλής ζήτησης κατηγορία της αγοράς

Η Leapmotor προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στην ευρωπαϊκή της επέκταση, χάρη στη συνεργασία με την Stellantis. Στη Ρώμη, κατά την παρουσίαση του B10 Hybrid EV, τα στελέχη της εταιρείας μίλησαν ανοιχτά για νέα μοντέλα που θα γεμίσουν τα κενά στην γκάμα της. Το carandmotor βρέθηκε εκεί και έμαθε λεπτομέρειες για τα σχέδια.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα για την B και C κατηγορία

Το B03 έρχεται σαν hatchback στην Β κατηγορία, αμιγώς ηλεκτρικό και έτοιμο να ακολουθήσει την επιτυχία του T03 στους μικρούς χώρους. Θα το δούμε στα τέλη του 2026, ενώ νωρίτερα, στις αρχές καλοκαιριού, εμφανίζεται το B05, άλλο ένα hatchback αλλά για την C κατηγορία. Και το B03X, ένα B-SUV, το περιμένουμε στο τέλος του καλοκαιριού – και αυτά τα δύο μπορεί να βγουν και σε εκδόσεις Hybrid EV.

Με αυτά τα μοντέλα, η Leapmotor θα καλύψει σχεδόν όλες τις κατηγορίες οχημάτων, πάντα με επιλογές αμιγώς ηλεκτρικές ή Hybrid EV. Στα υβριδικά, ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια για την μπαταρία, χωρίς να κινεί απευθείας τους τροχούς. Η εταιρεία ξέρει καλά πώς να συνδυάζει καλή τιμή με απόδοση, οπότε η είσοδος στην Β κατηγορία θα φέρει αλλαγές.

Παραγωγή στην Ευρώπη για να ξεπεραστούν οι δασμοί

Κατά την ίδια παρουσίαση του B10 Hybrid EV, ο Tianshu Xin, COO της Leapmotor International, μίλησε για τα σχέδια παραγωγής στην Ευρώπη. Η κοινοπραξία με την Stellantis βοηθάει να γλιτώσουν οι επιπλέον δασμοί της Κομισιόν στα κινεζικά αυτοκίνητα. Σκέφτονται εγκαταστάσεις στην Ισπανία και ίσως στην Πολωνία, ανάλογα με τη ζήτηση και τη βιομηχανική λογική.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους φόρους που έχει επιβάλει η Κομισιόν στα κινεζικά αυτοκίνητα και από το γεγονός ότι έχουμε μια κοινοπραξία με την Stellantis, επιδιώκουμε να παράγουμε στην Ευρώπη. Αυτό θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις στην Ισπανία και πιθανότατα και στην Πολωνία. Πρέπει ακόμη να προσδιορίσουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο βιώσιμα για παραγωγή, με βάση τη ζήτηση και από βιομηχανική άποψη. Το B10 βρίσκεται φυσικά στην κορυφή της λίστας και μακάρι να είχαμε ξεκινήσει την παραγωγή από χθες. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για συνέργειες μεταξύ της Leapmotor και της Stellantis, αυτό είναι σίγουρο, και για να είμαστε ειλικρινείς, ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Σημαντικές οικονομίες κλίμακας θα προκύψουν και για τις δύο ομάδες. Η Ευρώπη είναι μια πολύ απαιτητική και δύσκολη αγορά, αλλά και η Κίνα είναι μια πολύ δύσκολη αγορά με ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι, αλλά και υπομονετικοί. Δείτε πόσο καιρό χρειάστηκε στους Ιάπωνες και στη συνέχεια στους Κορεάτες κατασκευαστές για να εδραιωθούν στην ευρωπαϊκή αγορά και στη συνέχεια να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς. Ας πούμε απλώς ότι στα πολύ πρώιμα στάδια, είμαστε μπροστά τους.»

Το B10 Hybrid EV, που παρουσιάστηκε στη Ρώμη, δείχνει τον δρόμο για αυτή την προσέγγιση, με τον βενζινοκινητήρα να στηρίζει την ηλεκτρική κίνηση. Η Leapmotor βλέπει μεγάλες δυνατότητες από τη συνεργασία, ειδικά σε μια αγορά σαν την Ευρώπη που απαιτεί προσαρμογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ