Η Saab επιστρέφει στη ζωή – Το νέο αυτοκίνητο των Σουηδών είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή

Η Saab επιστρέφει στη ζωή – Το νέο αυτοκίνητο των Σουηδών είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή

Το αυτοκίνητο που σκοπεύει να αναβιώσει την κληρονομιά της Saab βρίσκεται πολύ κοντά στην επίσημη έναρξη της παραγωγής του, φέρνοντας ελπίδες στους φίλους της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχεδόν 13 χρόνια μετά τη δημοφιλή εταιρεία πλήρωσε άλλοθι πτώχευση και τερμάτισε την παραγωγή, η Saab επιστρέφει δυναμικά με το νέο αυτοκίνητο που ανέπτυξαν οι μηχανικοί της, που είναι έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Emily-GT%20%281%29.webp?itok=B8SAvKB-" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/Emily-GT%20%281%29.webp?itok=nMlAFhyo 700w, /sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Emily-GT%20%281%29.webp?itok=B8SAvKB- 500w" data-sizes="auto" class="" alt="Emily GT“>

Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια, η National Electric Vehicle Sweden εκείνη υπέστη την ίδια τύχη με τη Saab, δηλαδή πτώχευσε και εγκατέλειψε οποιαδήποτε προσπάθεια αναζωογόνησης της σουηδικής εταιρείας.

Emily GT

Έτσι, το φιλόδοξο έργο του Emily GT παρέμεινε στα σκαριά, παρότι η εξέλιξη του ηλεκτρικού sportsedan με 1.000 ίππους είχε φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.

Emily GT

Το Emily GT φέρει το χέρι των μηχανικών της Saab και η αρχική πρόβλεψη ήταν να είναι εξοπλισμένο με τέσσερους ηλεκτροκινητήρες – έναν ανά τροχό- και μια εξαιρετικά ισχυρή μπαταρία ενέργειας 175 kWh.

Προβλέπονται επίσης μοντέλα με μικρότερη ισχύ που θα προσφέρουν πιο οικείες επιλογές σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν ένα τετράτροχο αυτοκίνητο που θυμίζει τα περισσότερο τα μοντέλα της Saab.

Emily GT

Σε συμφωνία με τις τελευταίες πληροφορίες, η σουηδική εταιρεία που διαδέχτηκε τη θέση της Saab και το μοντέλο που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς στο Τρολχάταν, διατηρεί ενα μεγάλο ποσοστό ελπίδων να μπει στην γραμμή παραγωγής.

Το project έχει αναλάβει πλέον η EV Electra, μια start-up εταιρεία από το Λίβανο, η οποία δήλωσε ότι το Emily GT θα μπει σύντομα στη γραμμή παραγωγής σε εργοστάσιο που διατηρεί η άσημη αυτοκινητοβιομηχανία στην γειτονική Τουρκία.

Emily GT

Έτσι, αναμένεται να δούμε αν αυτή τη φορά η “κατάρα” της Saab θα σπάσει και έστω με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μια συνέχεια στην ιστορία της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ